Rosenbænken

Til en messe vi var på sidste år på Valdemar Slot lavede vi 2 flytbare skillevægge i jern; de blev beklædt med sort stof på den ene side og fungerede på den måde som baggrund for 2 af vores lamper for at illudere aften. Effekten var dog ikke helt tilfredsstillende og vi blev derfor enige om at bruge dem i haven i stedet.

De skulle i stedet være siderne i en rosenbue, med en stolpe i hvert hjørne og et ”tag” i samme størrelse rør som siderne, og det hele stod færdigt sidste efterår. ”Gulvet” kom til at bestå af nogle gamle 50cm x 50cm beton-fliser vi havde til overs fra et andet sted i haven. Planen var at der skulle stå en bænk i buen, med udsigt til det store rosenbed, men vi kunne desværre ikke finde en bænk vi syntes om, så vi kom ikke længere dengang.

Rosenbuen i vinteren 2010/2011

Som mange sikkert ved deltog vi på messen på Ledreborg i år, og Linda fra Solhøj Planter, som vi udstillede sammen med, havde nogle store blåregn hun gerne ville have et stativ til. Der var ikke tid til at lave en ny bue, så buen med sider fra messen på Valdemar Slot blev pillet ned og forsynet med sortmalede stolper 7cm x 7cm og taget med som alternativ. På toppen af stolperne satte vi kobberstolpetoppe, de to med henholdsvis en bi og en guldsmed.

Det var rigtig sjovt at se hvor mange der skulle have taget billeder af buen, for at lave noget tilsvarende derhjemme, og vi fik meget god respons på designet, som jo egentlig var opstået lidt ved en tilfældighed.

Rosenbuen brugt som portal på livsstilsmessen på Ledreborg

Efter Ledreborg blev buen dog monteret på de gamle stolper igen i haven, og nu var det projekt bænk det gjaldt!

Ved et besøg på Egeskov, da vi var nede for at stille kobbertræet Titania op i den hvide have, satte vi os på en af de hvide bænke ved bassinet. Vi kom til at snakke om at det da egentlig var nogle fine bænke, og da vi snakkede med Peter Bonde Poulsen om dem, fandt vi ud af at de var lavet af gamle sadelknægte fra hestestalden på Egeskov.

En af rosenbænkene i den hvide have på Egeskov slot

Jamen sådan nogle havde vi for øvrigt også derhjemme! Eller rettere kopier lavet ud fra en sadelknægt fra en Herregård i Nordjylland, men designet var sjovt nok fuldstændig det samme. Så inden TV2Nord kom på besøg i vores have blev der lavet en fin lille bænk med sadelknægte i sortmalet støbejern og sortmalet træ, afsluttet med de kobber stolpetoppe vi er så glade for.

I hver side er der plantet en klatrerose ”A Shropshire Lad”, og vi glæder os til at sidde i skyggen af rosen og nyde synet og duften af alle roserne.

Rosenbænken somm den ser ud i vores have

Den færdige og fine rosenbænk ala Egeskov

Saddelknægtene som vi brugte til vores rosenbænk

Sådan ser saddelknægtene ud tæt på – de er da flotte

Rosenbuen med bænk og den skønne klatrerose shropshire lad

 


Udgivet

i

af

Kommentarer

2 svar til “Rosenbænken”

  1. Torsten Avatar

    Tak for rosen Annette 🙂 Jeg ved godt at der nok lige går et par år inden roserne dækker buen, men man har jo lov til at glæde sig 🙂
    Torsten

  2. Annette Avatar

    Hvor er den fin og når roserne er vokset op bliver det da superlækkert og sidde der i rosenduften:o)
    Annette