Spring til indhold

Steico vindspærreplader

  • af
STEICO duodry vindspærreplader i træfiber. Kolonihavehus med bæredygtige vindspærreplader. STEICO Duodry virker som en vindstopper

Steico vindspærreplader var det helt oplagt valg for os, til vores bæredygtige byggeri. Fremstillet af træ og lækkert at arbejde med. Tænk sig at finde så lækkert et produkt til at lave vores vindspærre med.

I vores søgen efter materialer til vores bæredygtige byggeri, har vi fundet produkterne fra STEICO til vores isolering. Vi ønsker at vores hus kan blive åndbart og får et rigtigt godt sundt indeklima, derfor har vi valgt at isolere med træprodukter.

Da vi i 2020 var i undersøgelsesfasen valgt vi også at tage på 2 byggekurser. Det ene var på Brenderup Højskole og det andet var på Folkecenteret for vedvarende Energi i Thy. På det sidste kursus var vi med til at bygge et passivhus med halm elementer og netop de her STEICO vindspærreplader. De blev sat uden på huset for at gøre huset vindtæt.

STEICO vindspærreplade sættes op på passivhus i Thy, Nordjylland.

Her er jeg ved at sømme STEICO vindspærreplader på et passivhus i Thy. Det var første gang jeg stødte på de her vindspærreplader. De er så nemme at arbejde med, de er nemme at passe til og de er hurtige at sætte op. Så vi blev enige om at de her plader skulle vi helt sikkert bruge når vi kom til at sætte vindspærreplader på vore kolonihavehus.

Det er nemlig ikke bare lige at finde de produkter der lige er bæredygtige, både i fremstilling og som kan bruges til et bæredygtigt byggeri. Så vi med god samvittighed kan kalde det et bæredygtigt hus, når vi er færdige med at bygge.

Kolonihavehus og byggeregler

Når man skal bygge et kolonihavehus skal vi ikke leve op til byggereglerne og lave en blowerdoor test. Så vi har i vores byggeri udeladt den membran som gør et hus fuldstændig tæt. I stedet for har vi brugt de her vindspærreplader fra STEICO, som gør at der ikke kommer vind ind og som også er det første lag isolering på huset. Pladerne er 40 mm tykke og de har fer og not som gør at de passer fuldstændig sammen og holder vinden ude af huset.

Vi ville meget gerne købe dem her i Danmark. Selv om de bliver lavet og produceret i Tyskland. Så vi skulle lige finde ud af hvor vi kunne købe og hvor i landet forhandleren ligger.

Vi fandt en forhandler og de ligger ved Vejle, firmaet hedder ZEPA og forhandler alle de produkter som STEICO laver til bæredygtigt byggeri.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.