Titania – Egetræ

Titania springvandet er lavet specielt til udstilling på Egeskov i 2011. Træet er inspireret af alfernes dronning Titania, hvis palads er udstillet på Egeskov. Fordi træet netop blev lavet til Egeskov, blev bladene udformet som egeløv.

Billede af kobberspringvandet Titania udstillet på Egeskov

Titania var udstillet på slottet Egeskov i 2011 og 2012.

Titania springvandet blev lavet til udstilling på Egeskov i 2011. Egeskovs gæster har hele sæsonen igennem kunnet nyde synet af træet og lyden af det rindende vand fra det over 250 cm høje kobbertræ, men det er nu muligt at købe det til ejendom.
Med til træet følger en kraftig Oase springvandspumpe, som kan justeres i styrke efter behov. Som det ses på billederne har det stået i den hvide have ved restauranten, i et aflangt bassin på ca. 5 gange 12 meter. For at undgå for meget vandspild vil en passende bassinstørrelse være minimum 3,5 gange 3,5 meter, men gerne større. Alternativt kan det opstilles i en sø, og være et flot blikfang.

titania_springvand_2

Vandet drypper fra egebladene lavet i kobber

Kobbertræet Titania er inspireret af Titania, alfernes dronning og forsynet med egeløv fordi det blev lavet til udstillingen på Egeskov.
Alfedronningen Titania er en af sagnfigurerne fra Shakespeares “En skærsommernats drøm”, og historien fortæller at Titania er gift med alfekongen Oberon, og sammen regerer de over alfernes rige.
Inde på Egeskov står et helt fantastisk slot i miniatureformat, og det var dette slot der gav idéen til kobbertræet. Dette slot kan også i 2012 ses på Egeskov.

titania_springvand_4

Titania var en god publikumsmagnet, og var elsket af de ansatte på Egeskov

titania_springvand_5

Titania placeret i Den hvide have ved restauranten Jomfru Rigborg

titania_springvand_8

Titania er placeret i det store bassin, der er fyldt med karper

3 kommentarer til “Titania – Egetræ

  1. Hvordan startede i femfingret Akebie ? I drivhus eller på friland og hvornår ? Jeres plante er meget smuk og kæmpe stor! Har frø men ingen vejledning og hvordan passer i den med vand og gødning. Jeg har sand jord venligst Helle

  2. Hej Tina
    Det kommer meget an på hvor stort træet skal være. Kunstneren i England har ikke dette springvand eller et der ligner som en standardvare, og derfor kan jeg ikke give dig en eksakt pris, uden at kende størrelsen. Dette er ikke til salg, men ville have kostet ca. 60.000,- incl. levering til din adresse og en tilhørende pumpe.
    Titania står i en parcelhus have, men mindre vil kunne gøre det 🙂

Skriv en kommentar