Springvandet Titania – Egetræ

Springvandet Titania er lavet specielt til udstilling på Egeskov i 2011. Træet er inspireret af alfernes dronning Titania, hvis palads er udstillet på Egeskov. Fordi træet netop blev lavet til Egeskov, blev bladene udformet som egeløv.

Billede af springvandet Titania udstillet på Egeskov

Titania var udstillet på slottet Egeskov i 2011 og 2012.

Titania springvandet blev lavet til udstilling på Egeskov i 2011. Egeskovs gæster havde hele sæsonen igennem kunnet nyde synet af træet og lyden af det rindende vand fra det over 250 cm høje kobbertræ, men det er nu muligt at købe det til ejendom.
Med til træet følger en kraftig Oase springvandspumpe, som kan justeres i styrke efter behov. Som det ses på billederne har det stået i den hvide have ved restauranten, i et aflangt bassin på ca. 5 gange 12 meter. For at undgå for meget vandspild vil en passende bassinstørrelse være minimum 3 gange 3 meter, men gerne større. Alternativt kan det opstilles i en sø, og være et flot blikfang.

Sammen med gartneren var vi lidt spændte på hvordan de mange og ret store karper i bassinet ville reagere på springvandet. Der udskilles desuden lidt kobber fra træet, og vi vidste heller ikke hvordan fiskene ville reagere på dette. Vi havde dog ikke behøvet at bekymre os da fiskene overhovedet ikke reagerede på det. Tværtimod havde det en tydelig gavnlig effekt på vandet der blev mere klart. Vi har senere fundet ud af at små mængder kobber har en effekt på alger, og springvandet kan på den måde medvirke til at vandet ikke bliver grønt.

Springvandet er lavet helt i kobber

Vandet drypper fra egebladene lavet i kobber

Springvandet er som nævnt inspireret af Titanias palads, som i gennem mange år har været udstillet på Egeskov. Alfedronningen Titania er en af sagnfigurerne fra Shakespeares “En skærsommernats drøm”, og historien fortæller at Titania er gift med alfekongen Oberon, og sammen regerer de over alfernes rige.
Inde på Egeskov står det helt fantastiske slot i miniatureformat, og slottet kunne også i 2012 ses på Egeskov.

Springvandet var meget populært da det var udstillet på Egeskov

Titania var en god publikumsmagnet, og var elsket af de ansatte på Egeskov

Springvandet var udstillet i den hvide have, og det kunne ses inde fra restauranten.

Titania placeret i Den hvide have ved restauranten Jomfru Rigborg

Springvandet var smukt placeret i det store bassin fyldt med karper.

Titania er placeret i det store bassin, der er fyldt med karper

3 kommentarer til “Springvandet Titania – Egetræ”

  1. Hvordan startede i femfingret Akebie ? I drivhus eller på friland og hvornår ? Jeres plante er meget smuk og kæmpe stor! Har frø men ingen vejledning og hvordan passer i den med vand og gødning. Jeg har sand jord venligst Helle

    Svar
  2. Hej Tina
    Det kommer meget an på hvor stort træet skal være. Kunstneren i England har ikke dette springvand eller et der ligner som en standardvare, og derfor kan jeg ikke give dig en eksakt pris, uden at kende størrelsen. Dette er ikke til salg, men ville have kostet ca. 60.000,- incl. levering til din adresse og en tilhørende pumpe.
    Titania står i en parcelhus have, men mindre vil kunne gøre det 🙂

    Svar

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.