Anlæggelse af nyt bed med bassin til springvand

I forbindelse med at vi skulle have nogle af vores kobbertræer med på messer her i foråret, havde vi behov for et lidt større bassin til et af springvandene. Da det skulle kunne skilles ad, så det var til at have med i traileren, fandt vi på nedenstående model.

Vores springvandsbassin på messen på Løndal Gods

Bassinet er ca. 150cm x 150cm og 30cm højt lavet i sortmalet træ og foret med en gummidug, som er beregnet til havebassiner. Hjørnerne er lavet med stolper 10cm x 10cm og siderne i 5cm x 10cm reglar. Det hele er samlet med skruer og kunne derfor skilles ad. Hjørnerne fik en elegant afslutning med kobberstolpetoppe, som passer fint med kobbertræet.

Her kan du se et udsnit at hjørnerne på springvandsbassinet

Nu er det dog sat op permanent i et nyanlagt bed ved siden af skyggeterrassen, og vi er ret godt tilfredse med resultatet. Bedet er plantet til med forskellige hosta, kokarder og 2 buske – en blomsterkornel og en Colutea. En rødbladet troldhassel danner afgrænsning ind mod skyggeterrassen.

Bassin lavet til springvand i haven

Bedets runding fremkom ved at lave en fortsættelse af skovstien med buerne, og det hele hænger nu meget bedre sammen. Den forholdsvis nye bøgehæk som skal sikre læ ved hjørnet er godt på vej, og vi planlægger at lade den ene blodbøg, som kom med ved en fejl, få stamme, og derefter klippe den så den danner tag over hushjørnet. Vi kan desværre ikke lade den få sin naturlige krone i vores lille have, men så prøver vi bare noget andet 🙂
Hele bedet blev dækket med barkflis, og når hostaerne bliver større, bliver det et meget frodigt bed, og en fin kulisse for kobbertræet med de gyldne blomster.


Udgivet

i

af