Spring til indhold

Penny Lane klatrerose

Pennylane rosen

Penny Lane klatrerose er den dejligste rose. Den er i familie med New Dawn, hvilket giver sig udslag i stor gro villighed. Dog mere sygdomsresistent end sit ophav. Så det er en rose der er værd at købe og sætte i sin have.

dette indlæg indeholder reklame

ny udsprunget Penny Lane

Den abrikosfarvede rose


Farven på de enkelte roser er en lys creme eller champagne med et strejf af abrikos, når rosen springer ud. Den falmer dog og bliver til sidst helt cremefarvet inden rosen drysser sine kronblade ud på jorden under sig. Klatrerosen blomstrer og blomstrer hele sæsonen igennem, og har den dejligste duft. Den har virkelig nogle gode egenskaber. Den gror velvilligt og sætter mange knopper gennem hele sæsonen.


ønsker du selv at købe rosen kan du gøre det her

Penny Lane sætter tit blomsterne i klaser
En hel buket blomster på en enkelt stængel – Penny Lane klatrerose

Penny Lane klatrerose, sætter lange flotte grenskud, med en dyb bordeaux farve de er utrolig flotte.
Det eneste minus der er at sige om disse er at har nogle torne. Men som det gamle mundheld siger; Ingen roser uden torne 🙂  Klatrerosen sætter mange gange lange skud, med store klaser af knopper. De blomstrer så næsten alle samtidigt og det er et utroligt flot syn, se billede ovenfor.

Den fuldt udsprungne Penny Lane med gammelrose form
Penny Lane klatrerose er en fyldt rose med mange smukke kronblade

Jeg har et godt kendskab til Penny Lane klatrerosen, der er ikke mindre end 10 af slagsen i vores have.  Det er bestemt slet ikke, en for mange. Der er 7 stk. i vores indgangsparti sammen med Lillian Austin rosen. klatrerosen vokser op ad vores plantesøjler/krukkestativer, samt nogle andre hjemmekonstruerede espaliers. Jeg kan godt lide at have de samme blomster og farver, i gentagelser. For at gøre det til en mere rolig oplevelse at komme ind i vores have og  hen til hoveddøren.

Penny Lane på espalier mellem rosenbedet og terrassen
Penny Lane klatrerose er smukt laksefarvet med dybt grønt løv

Penny Lane klatrerose, er en rose jeg virkelig kan anbefale til at give højde i haven. Den blomster som sagt med mange dejlige igennem hele sæsonen.

Hvordan du anlæggeret rosenbed kan du læse om her

2 tanker om “Penny Lane klatrerose”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.