Marinette – en engelsk rose af de sjældne

Den engelske rose Marinette er en af de mindre kendte fra David Austin Roses, men det er en dejlig smuk rose med store flotte blomster ca. 10 cm i dia. når de er fuldt udsprungne.

Smuk knop slet ikke som andre engelske roser

Knopperne ligner en tehybrids knopper, slanke og spidse, mere end det ligner en typisk engelskroses runde knopper. Det ses tydeligt på dette billede hvor åben og let denne busk er, stænglerne er meget tynde og fine, det giver selve busken en elegant lethed som virker meget yndefuld og en opret vækst.

De smukke blomster på Marinette - ligner ingen anden engelsk rose

Første gang Lise, min rosen veninde og jeg så hendes skønne Marinette i blomst, måtte vi sande at de ligner store, meget  store smukke æbleblomster, som bare dufter herligt.

Marinette må siges at være hårdfør for den har overlevet de sidste 2 vintre, 2009/10 og 2010/11, så den er vel afprøvet til det danske klima, må man sige! Der hvor Lise har sit rosenbed er der ikke meget der, giver læ om vinteren ud over de andre roser i bedet, er der egentlig næsten ingen vegetation mod vest og den bidende vind, som til tider hersker her i området!

Denne skønne blomst fra Marinette viser sin sensommerskønhed frem

Billederne er taget i september 2010 og der er ingen ende på denne skønne blomstring, kun frosten sætter en stopper for denne Engelske roses skønne udfoldelser.

Farven er fra star en sart pink som går over i en meget sart rosa og til sidste hvid, det er dette sammen med den flade, semidobbelte blomstring der leder tanken hen mod en meget stor og skøn æbleblomst. Det er sådan en smuk og dejlig rose som fortjener meget mere opmærksomhed.

Forfaldet ved denne flotte engelske rose Marinette er helt fantastisk

Smukkere forfald kan der vidst ikke være tale om, inden for rosernes verden, se lige hvor smukt svag rosa/hvid blomsten bliver mod slutningen.

Så står du og skal have nye roser, hvad så med at afprøve denne rosen skønhed?


Udgivet

i

af

Kommentarer

2 svar til “Marinette – en engelsk rose af de sjældne”

  1. Anette Avatar

    En smuk rose, den kendte jeg ikke. Det er da synd, den ikke er mere kendt. Vi ses i Kolding.. 😉

  2. Fru Friis Avatar

    Hvor er den bare rigtig fin. :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.