Spring til indhold

Det har været noget møg…!

Ja, det er noget hestemøg og rigtig dejlig meget af det, roserne bliver så glade og tilfredse.

En hel trailer fuld af det lækreste hestemøg

Som I kan se så er vi storforbrugere af børnearbejdere, vi “misbruger” dem alt det de overhovedet gider… og det gør de rigtig godt begge to 😉

Børne arbejder på arbejde med en masse lort - hestemøg

Sådan ser en dejlig “borfuld” ud når den er fyldt med de lækreste vitaminer til havens roser og andet der trænger til lidt ekstra lækkert at spise her hele sommeren. Det er nu roserne skal have deres første omgang gødning og så skal vi blive ved med at gøde 1 til 2 gange om måneden helt til omkring 1. juli for at få det skønneste flor og de stærkeste roser – dem der bliver mest sygdomsresistente.

Det er noget lort - nej det er møg - hestemøg

Du så sikkert godt i forgårs at jeg havde været ved at luge og gøre klar til en omgang møg og kogleskæl og se nu her det færdige resultat. Det bliver så skønt ikke at skulle ligge på knæ og luge hele sommeren. Først 5cm hestemøg og dernæst 5 cm kogleskæl. Jow jow det blir’ lækkert og roserne bliver så fine, så fine.

Færdiii... indgangsparti efter en gang hestemøg og kogleskæl

Svigerfar og svigerinde er ude og besigtige bedriften og om hestemøget nu ligger godt nok i de nye plantekasser i køkkenhaven. Vi glæder os til at skulle have en masser lækkert grønt i alle kasserne…

Bedriften besigtiges og den bliver godkendt

Vi skal have ærter, kartofler, ærter, porrer, ærter, gulerødder, ærter, salat, ærter…. nååååh du har gættet at der er nogle i familien der er vilde med ærter, børnene og jeg er vilde med dem. Jeg spiser hellere ærter end slik om sommeren og det er jo også langt sundere. Så derfor skal vi have lidt ærter i bedene, som jeg har tænkt mig at så med 2 ugers mellemrum så jeg kan få rigtig mange i laaaang tid hen over sommeren 🙂

Rabarber graves op, så familien kan få lækre vinrabarber

Både svigermor/far og min svigerinde mangler rabarber så de fik lige en spand hver med en hel del møg og nogle rabarberknolde af den lækre slags, nemlig vinrabarber. Hvis du først sætter dem i år eller du satte dem i efteråret må du først for alvor trække af dem til næste år for de skal lige have ro til at finde fodfæste. Rabarber elsker hestemøg i rigelige mængder, så giver de et meget stort udbytte.

4 tanker om “Det har været noget møg…!”

 1. Marina jeg tror da sagtens du kan få en aftale med en rideskole i nærheden – de vil nemlig meget gerne af med deres møg. Du skal selvfølgelig selv hente det, men det er du jo vant til så det er ikke noget problem.

  Jeg ringede bare til vores lokale og han blev så lette over at høre nogen gad bruge det 🙂

 2. Å ja, møj er godt. Jeg savner min gamle halvformulede kogødning som jeg hvert år fik lov at hente gratis på Fejø. Her må jeg tage til takke med havecenteret tilbud.

  Masser af forårskram.

 3. Det er nogle rammer fra EU paller, som en leverandør ikke ville have retur. I stedet for bare at smide dem væk, har vi udnyttet dem til små højbede i stedet.

  Så vores har sådan set ikke kostet os meget og vi er vældig glade for den størrelse de har.

  Det er sådan noget lækker møg også fordi der ikke er blandet halm i. De bruger spåner på rideskolen og det giver simpelthen så lækkert noget møg – Kan man egentlig sige det…??? 🙂

 4. Jeg har også lige spredt møg, men det er ikke så fint formuldet som dit.

  Dine små højbede er søde og ikke mindst overskuelige. For et par år siden fik jeg nogle fra en byggeplads gratis. Jeg kan se, at Bilka sælger dem for 129,-. Hvor har du dine fra ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.