Punktfundament og første spadestik

Punktfundament skal laves og første spadestik er taget til vores nye kolonihavehus. Her i den sidste september weekend med sol i Nordjylland. Vi havde det skønneste efterårsvejr. Vi brugte tiden på at få taget det første spade stik og grave ud til fundament. Så vi nu rigtig kan komme i gang med at bygge vores bæredygtige og åndbare kolonihavehus i træ.

Den første sten til vores punktfundament er blevet sat af.
Punktfundamentet og den første sten sættes, til vore nye kolonihavehus.

Som vi skrev tidligere i år, skal vi bygge nyt kolonihavehus. Huset og tegningerne er godkendt af haveforeningen. Så vi kan nu gå i gang med at sætte vores basis for huset. Vi har valgt at lave et punktfundament, da det giver et af de mindste aftryk i jorden. Det kan fjernes igen når og hvis huset engang skal fjernes.

Første spadestik til vore bæredygtige kolonihavehus og punktfundament er taget.
Det allerførste spadestik til vores første punktfundament


Det mest optimale fundament ville være jordskruer, de kan fjernes og genbruges. Dog ville det kræve en maskine der kører rundt på vores grund, det ville give havens jord traktose.
Vi kan selv og har selv gravet ud til vores fundament. Det bliver lavet af fundablokke i 15 cm bredde, og fyldes med beton.

Huller til punktfundament er gravet
Hullerne gravet til vores punktfundament. På billedet kan du se de 15cm brede fundablokke som vi bruger til vores byggeri

Det var ikke nogen nem opgave at grave hullerne selv. Da jorden er en blanding af ler og silt under muldlaget. Men det blev gjort på en weekend og det med god hjælp af et par af vores børn. Torsten var den der gravede mest, jeg kørte trillebøren med jord.

Hvordan vi laver vores punktfundamenter

Vi laver vores punktfundament ved at sætte fundablokke ned i frostfri dybde. I bunden sættes de fast i beton og sættes allerede her i vatter. Derpå sættes den næste blok og den næste, indtil vi får den ønskede højde ved galge snoren. Der fyldes derefter kun cement i hullet på Fundablokken. Der afsluttes med at sætte en jernbeslag i den våde cement, hvor bundremmen kan fastgøres til.

Nogen vil måske mene vi kan købe de der punktfundamenter i byggemarkedet, men de er altså noget dyrere at købe. Så vi har valgt denne løsning, da hver fundablok i dag kun koster kr. 11 pr. stk. og vi skal bruge ca. 50 stk, måske lidt flere. Derfor vælger vi at bruge den økonomisk billige og også mere tidskrævende model her. Så kan vi bruge flere penge på det vi kan se senere 😉
Dette fundament er rigeligt til vores hus, det skal nok blive stående i mange år frem. Til glæde og fornøjelse for os og vores familie og venner.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.