Punktfundament og første spadestik

Punktfundament skal laves og første spadestik er taget til vores nye kolonihavehus. Her i den sidste september weekend med sol i Nordjylland. Vi havde det skønneste efterårsvejr. Vi brugte tiden på at få taget det første spade stik og grave ud til fundament. Så vi nu rigtig kan komme i gang med at bygge vores bæredygtige og åndbare kolonihavehus i træ.

Reklame// se produktliste nederst

Den første sten til vores punktfundament er blevet sat af. Husk at sætte galger og sætte diagonalt mål når du sætter dint punktfundament
Punktfundamentet og den første sten sættes, til vore nye kolonihavehus.

Som vi skrev tidligere i år, skal vi bygge nyt kolonihavehus. Huset og tegningerne er godkendt af haveforeningen. Så vi kan nu gå i gang med at sætte vores basis for huset. Vi har valgt at lave et punktfundament, da det giver et af de mindste aftryk i jorden. Det kan fjernes igen når og hvis huset engang skal fjernes.

punktfundament og første spadestik til vores bæredygtige kolonihavehus og  er taget. punktfundament skal du bruge hvis du vil være bæredygtig og lave mindst mulig aftryk.
Det allerførste spadestik til vores første punktfundament


Det mest optimale fundament ville være jordskruer, de kan fjernes og genbruges. Dog ville det kræve en maskine der kører rundt på vores grund, det ville give havens jord traktose.
Vi kan selv og har selv gravet ud til vores fundament. Det bliver lavet af fundablokke i 15 cm bredde, og fyldes med beton.

Huller til punktfundament er gravet. Så skal de laves og støbes. Punktfundament laves ved at sætte fundablokke i frostfri dybde 90cm .
Hullerne gravet til vores punktfundament. På billedet kan du se de 15cm brede fundablokke som vi bruger til vores byggeri

Det var ikke nogen nem opgave at grave hullerne selv. Da jorden er en blanding af ler og silt under muldlaget. Men det blev gjort på en weekend og det med god hjælp af et par af vores børn. Torsten var den der gravede mest, jeg kørte trillebøren med jord.

Hvordan vi laver vores punktfundamenter

Vi laver vores punktfundament ved at sætte fundablokke ned i frostfri dybde. I bunden sættes de fast i beton og sættes allerede her i vatter. Derpå sættes den næste blok og den næste, indtil vi får den ønskede højde ved galge snoren. Der fyldes derefter kun cement i hullet på Fundablokken. Der afsluttes med at sætte en jernbeslag i den våde cement, hvor bundremmen kan fastgøres til.

Nogen vil måske mene vi kan købe de der punktfundamenter i byggemarkedet, men de er altså noget dyrere at købe. Så vi har valgt denne løsning, da hver fundablok i dag kun koster kr. 11 pr. stk. og vi skal bruge ca. 100 stk. Derfor vælger vi at bruge den økonomisk billige og, også mere tidskrævende model her. Som også er meget bedre da hjørner og sammenbygning af udestue og hus er så sikker som det kan laves, det kan ikke skride fra hinanden nu.

Punktfundament med jern afstivere som vi selv har bukket og lavet. Vores punktfundament stikker op over jorden da der efter følgende skal lægge 20 cm jord på
Punktfundament set fra oven med armeringsjern der vil holde hus og udestue sammen. Denne måde at lave punktfundament på gør at det ikke kan skride hverken frem eller til siderne.
Punktfundament sat i jorden med jernarmering.  Husk du skal flugte dit punkfundament øverst med din udspændte rettesnor.
Punktfundament set fra siden hvor det er tydeligt at der er armeringsjern, ned gennem alle 3 sæt blokke. for at gøre det ekstra stærkt og sikkert

Så kan vi bruge flere penge på det vi kan se senere 😉
Dette fundament er rigeligt til vores hus, det skal nok blive stående i mange år frem. Til glæde og fornøjelse for os og vores familie og venner.

Punktfundament færdigstøbt, med grus sand og cement. Altså beton. der sidder i midten et anker som skal bruges når selve bundremmen skal skrues fast til punktfundamentet.
Færdigstøbt punktfundament med muranker og armeringsjern, næssten klar til bundremmen

Materialerne til at lave dine egne punktfundamenter kan du finde og købe herunder.

Fundablokke

Jern til armering

Støbemix

Cement

Blandemaskine eller Håndblander/røreværk

Vinkelsliber

Forskallingsbrædder til galger

Vindtrækbånd til ankre

2 kommentarer til “Punktfundament og første spadestik”

  1. Hej Torsten og Annette,

    Sikke en fin blog I har her. Jeg vil meget gerne i kontakt med jer, da jeg gerne vil have lov at låne et af jeres billeder til en artikel jeg er i gang med. Jeg arbejder i Danmarks Naturfredningsforening.

    Håber på at høre fra jer snarest.

    Mvh Freya Kamille Nielsen

Der er lukket for kommentarer.