Design af vores kolonihavehus

Vi har selv lavet tegninger til vores kommende kolonihavehus. Her kan du se hvordan det endelige design af vores kolonihavehus kom til at se ud. Alt det vi ønsker os af et kolonihavehus, et som vi ønsker at bruge det meste af året. Det er med hele 2 ekstra klimaskærme i form af et drivhus og en overdækket terrasse. Design af vores kolonihavehus har taget det meste af et år, så det har været en lang proces.

Her ses en 3D tegning af vores design af vores kolonihavehus
Bæredygtigt kolonihavehus set fra vest.

Processen med at finde det rette design

Vi har mange ønsker og vi har nogle krav som vi også ville have med. Vi havde engang en drøm om at bygge et hus i et stort drivhus og bo i det. Det kan bare ik lade sige gøre, lige der hvor vi ønskede at bygge og bo. Så vi har sådan set holdt fast i vores drøm og så bare skalleret den ned, til et mindre og mere overskueligt projekt for os, da vi ikke samtidig skal bo på byggepladsen.

Vores krav til vores kolonihavehus er:

Bæredygtige byggematerialer
Et åndbart og indeklima venligt hus
Opsamling og genbrug af regnvand
Ekstra klimaskærme , for passiv opvarmning
Så lille fodaftryk som muligt (punktfundament istedet for fuldmuret fundament)
Genbrug af vinduer, superlavenergi
God isolering, træfiber og træfiber bats
Solarventi til at holde temperaturen og udluftning igang når vi ikke er der (vintermånederne)
Grønt tag
Solfanger energi, kan vi blive selvforsynende?
Afledning af vand, spildevand, rodzoneanlæg gennem drivhuset
Møbler med flere funktioner i huset.
Lerpuds og lermaling til både indvendig og udvendig facade, samt inddækning med beklædning for det vejrudsatte facader.
Udnyttelse af pladsen optimalt i huset


Se det er jo at stille en hel del krav til vores projekt allerede fra dag 1. og heldigvis for det. Vi ønsker at vide at det er et sundt og godt hus at være i for os, når vi bor i det, den tid af året som vi må. For det er nemlig planen, at vi skal bo der 8 til 9 måneder om året.

Vi har tegnet og skrevet, krøllet forslag sammen og tegnet nyt de sidste 1 1/2 år. Det er ik bare lige sådan at finde den helt optimale løsning på en plantegning, når der kun er 50m2 at gøre godt med.
Til sidst kiggede vi på Mønhuset; vi har engang holdt ferie på Camp Mønsklint i en af deres familiehytter og tænkte at det var nogle skønne huse og ud fra dem har vores endelige hus udviklet sig, selvom det slet ik ligner et Mønhus længere… Sårn ka det gå!!

Dette blev planen for huset

Væsentligt ved vores design af vores kolonihavehus er plantegningen

Ovenfor ses den endelige plantegning af et hus vi ønsker lavet i materialer af træ, træfibre, lerpuds og lermaling. Vi købte for et år siden vinduer, døre og terrassepartier til hele huset, og designet af vores kolonihavehus, skulle jo passe sammen med disse. Det er vedligeholdelsesfri plastic vinduer, som er superlavenergi og de har aldrig været brugt. De har stået på et værksted de sidste 10 år, så vi har fået dem til en rigtig god pris.

Vinduer til kolonihavehus. De var afgørende ved design af vores kolonihavehus
De ubrugte 10 år gamle vinduer i superlavenergi til vores kolonihavehus

Vi kom endelig til et resultat, at denne plantegning og vinduerne, skal være vores kommende kolonihavehus. Som du kan se på billedet nedenfor er der grønt tag, solceller og ovenlysvinduer oppe på taget. Vi vil gerne have lys ind oppefra. Dette er inspireret af vores tidligere campingvogn, hvor der kom vildt meget lys ind den vej. Det ville vi gerne tage med her i vores nye hus, så der altid kommer godt med lys ind selv på en gråvejrsdag. Mod syd er der vores drivhus som også fungerer som klimaskærm. Mod nord er en overdækket terrasse. Den kommer også til at virke som klimaskærm. Så huset er beskyttet mod elementerne.

På siderne mod øst og vest kommer der halmelementer fra Small Planet. De bliver 40 cm tykke så vi forventer med drivhus og lukket terrasse mod nord at vi faktisk får et nul energi hus, den tid af året vi må bo der 🙂

Design af vores kolonihavehus tegnet i 3D, tegnet med blyant.
Det bæredygtige kolonihavehus set fra vest

Sådan ser det hus ud som skal have fjernet før vi får nyt bæredygtigt kolonihavehus
Ikke ret meget værd og det kan slet ik betale sig at renovere.

Det er planerne for vores kommende kolonihavehus, vi glæder os til at komme igang i 2021. I år vil vi tage på kurser for at lære hvordan vi bygger med de materialer vi har valgt og lære mere om hvordan vi bl.a. laver rodzone anlæg gennem vores drivhus. Det gør jo meget at vi sætter os en hel del ind i tingene både praktisk og teoretisk.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

6 svar til “Design af vores kolonihavehus”

 1. Fru Friis Avatar

  Det er da et vildt spændende projekt. Skal lige love for, at I går all-inn. Glæder mig til at følge med.

  1. Annette Avatar

   Hej Jette, 1000 tak, ja vi går hele vejen når nu vi skal i gang. Det bliver helt vildt fantastisk og I må endelig komme og besøge os også gerne imens processen står på 🙂
   God påske til jer, haveknus Nette

 2. Bent Avatar

  Hej Annette og Torsten

  Det bliver spændende at komme ud og se hvad i har gang i 🙂
  Det ser i hvert fald spændende ud ind til videre.

  Rigtig god påske

  1. Annette Avatar

   Hej Bent
   I skal være hjertelige velkommen til en grand tour af haven 😉
   også rigtig god påske til jer

 3. Josefine Passer Avatar
  Josefine Passer

  Kæreste Annette & Torsten ! Det bliver en fantastisk magisk og fed lille Oase, I er ved at få skabt ! Alt godt til Jer og rigtig glædelig Påske <3 Kærlig hilsen Josefine.

  1. Annette Avatar

   Kæreste Josefine
   1000 tak for din dejlige kommentar og også dejlig påske til dig og Lars.
   Kærlig hilsen fra Torsten og Annette