Aktiv påskeferieAktiv påskeferie, kan holdes på flere måder. Vi har holdt en særdeles aktiv påskeferie her i 2021. Vi fik endelig sat gang i vores byggeri af et bæredygtigt kolonihavehus og vi kom langt…

Flere punktfundamenter

//Reklame

Aktiv påskeferie her i 2021 det må man sige… Endelig fik vi sat de sidste 6 punktfundamenter!!
Du kender godt dem der laver om på deres indretning og design af hus helt til allersidste øjeblik ikke!? JEP det er os 😉

Aktiv påskeferie Ekstra punktfundamenter laves
De sidste punktfundamenter sættes, tirsdag d. 30.03.2021

Men nu var vi simpelthen nødt til at beslutte endeligt hvor køkken og bad samt teknikrum skal ligge, ellers kan vi jo gå og kigge på vores punktfundament og drømme om kolonihavehus i flere år. Det bliver jo lidt kedeligt i længden…

Dog har vi været i gang siden d 21. marts, med at sætte arbejdsteltet op og gøre det helt klart med at jævne gulvet ud og lægger ukrudtsdug ud. Så vi ikke skal døje med at græsset gror mellem alle de ting vi har derinde. Derefter har vi lavet et solidt arbejdsbord af treller og fundablokke. Det er ikke til at undvære og at vi kan stå i læ og arbejde er faktisk dejligt. Vinden her i marts/april er stadig kold. Skulle det blive regnvejr så kan vi også arbejde selv om det regner.

Aktiv påskeferie - Tagpap skæres på arbejdsbord
Tagpap til punktfundamenter skæres på arbejdsbordet. Godt Annette kan nogle skæreteknikker fra Patchwork. Der skæres på samlebånds maner. 01.04.2021
aktiv påskeferie Tagpap skåret til og sat på punktfundament -
Tagpap skåret til og sat på punktfundament. Det beskytter bjælkerne mod fugt nede fra punktfundamentet

Ja det er alle de ret kedelige ting vi er i gang med, men sådan er det jo når man bygger. Har man gjort sit forarbejde godt og grundigt så bliver det jo lettere senere, når vi skal arbejde os op i højden og lave el, vand og tilslutning til vores kloak.

Oprydning på byggepladsen

Så ud over der skulle støbes var der også en masse ting der skulle flyttes for at vi kunne lave bundrem ovenpå punktfundamentet. Ja der var både fliser, planter og andet (skrammel eller guld, afhænger vist af øjnene der ser 😉 der skulle flyttes for at få en helt klar og ryddelig byggeplads… Det er lidt svært at bygge når der står store fortovsfliser midt i køkkenet… Eller få dem fjernet når først bundrem er sat ;

Aktiv påskeferie
Der ryddes op på byggepladsen
Der skal lægges kræfter i når der skal ryddes op på byggepladsen. Altså aktiv påskeferie 😉

Der sættes bundrem

Fredag i påsken skulle vi sætte bundrem, for om lørdagen skulle vi grave kloak og det er altså nemmest hvis bundrem og strøerne er der hvor kloak skal skal være, så det hele kan sættes fast på bundremmen og blive der, til det skal bruges for alvor.

Når man sætter en bundrem er det ret vigtigt at alle mål passer og meget gerne med meget lille tolerance altså inden for 1 cm… jo det skal være nøjagtigt ellers kan vi jo ende som Det Skæve Tårn i Pisa, og det vil da være super træls. Alle vores mål passer alle sider er lige lange/brede og krydsmål passer perfekt.

Brundrem sat i vatter, krydsmål og lige
Bundrem sat efter alle kunstens regler og der er ryddet på bygepladsen

Efter at have sat den yderste rem, sættes de 2 tværgående, dem der skiller rummene i vores bæredygtige byggeri.
Vi begik dog den fejl i første omgang at glemme at måle sider og bredde og kun tænke krydsmål… Det kan hermed siges at det hjælper med alle mål fra begyndelsen 😉 vi endte dog som beskrevet ovenfor til sidst!

Bundrem klar til kloak
Bundrem og strøer lagt klar til at begynde på indvendigt kloakarbejde.

Kloak og dejligt vejr

Påske lørdag havde vi en aftale med Torsten’s tidligere soldaterkammerat OH om at få lave kloak. OH er kloakmester så det er dejligt at kende visse fagfolk, når der skal bygges, hellere rigtigt første gang end at lave om 10 gange 😉
Vi havde valgt at lave fine detalje tegninger og lagt en lang bjælke op, der kan vise hvor meget ydervæg med plader og lerpuds fylder. Det er jo vigtigt for hvor toilet og håndvask og bruser kommer til at sidde. Det nytter jo ikke at toilet sidder halvt inde i ydervæggen, der kan komme visse udfordringer hvis det sker…!

Aktiv påskeferie
Der graves med spade til kloak i vores have.
Der graves ud til kloak med spade og kabelspade. Du kan se st vi har salt bjælker om som markering af ydrevægge og skillevægge

Som du kan se på billedet bliver der gravet med spade, kabelspade og håndskovl. Grunden til at vi tager det lidt hårde slid og gøre det hele selv er, at vi vil undgå at vores jord kommer til at lide af traktose. Vi kan se hos nogle andre her i haveforeningen at deres jord lider slemt af traktose, fordi der har været forskellige maskiner inde og lave gravearbejdet. Vi har jord blandet med silt og ler så det vil være rigtigt træls at skulle løsne det efterfølgende. Det bliver endnu mere arbejde end selv at grave første gang.

Aktiv påskeferie
Indvendig kloak er lavet og skal sættes fast på bundrem og strøer
Indvendig kloak er lavet og markeret uden for huset. Så bliver det lidt nemmere at finde når vi skal lave udvendig kloak.

Vi blev forholdsvis hurtigt færdig med at lave den indvendige kloak. Den udvendige del venter vi lige lidt med. Derfor er der sat markeringspæle i jorden så enderne på rørene er nemme at finde igen når vi ska videre, med den udvendige del.
Arbejde af denne art er rart at lave i skønt påskevejr, dejlig sol og dejligt selskab. Så pyt med at vi har en aktiv påskeferie.

Strøer og bjælkesko sættes 2. påskedag

Mandag altså 2. påskedag skulle vi skære alle strøerne og sætte bjælkeskoene så vi kunne få lavet resten af gulvkonstruktionen. Ja og ved du hvad, vi roser altså os selv for at vi faktisk nåede alt det vi ville og mere til i denne aktive påskeferie 2021. Vi holdt simpelthen fri Påskesøndag, det trængte vi til. Vejret den dag var også elendigt her i det nordjyske så det var velfortjent og vi stor-nød at holde fri med god samvittighed.

Altid godt med godt værktøj til en aktiv påskeferie
Der saves strøer til bunden i vores bæredygtige kolonihavehus.

Affald


Det er minimalt hvad vi har haft af fraskær og affald indtil nu på vores byggeri. Der har selvfølgelig været poserne fra det cement vi har brugt og vi har stadig noget jern til overs fra punktfundamenterne. Derudover er der det du ser på billedet oven over. Det er det eneste fra kloak og gulvkonstruktionen indtil videre! Da vi bruger almindeligt træ kan vi bruge de små klodser til optænding i et bålfad og den øverste del i plastikposen er affald fra skæring af kloakrørene. Det er godt nok ikke meget? Vores plan er at undgå spild så meget som muligt i vores byggeri.

Meget lidt fraskær fra vores strøer i bundrem og strøer
Dette er alt det affald vi har fået ud af at lave vores bundrem og kloak.

Det færdige resultat af en aktiv påskeferie

Sådan kom det endelige resultat til at se ud, det var virkelig en rar fornemmelse, at se det færdige resultat på vores aktive påskeferie. Vi er super stolte og har faktisk nydt hver en del af denne process, også selv om vi indimellem har været trætte. Men hey, vi har fået trænet et par muskler eller 3, så det har været godt på flere planer.

Aktiv påskeferie
Gulv konstruktion på kolonihavehus og kloak - aktiv påskeferie afsat - aktiv påskeferie
Sådan kom det færdige resultat til at se ud. Vi mangler lige et par enkelte bjælkesko.

Hvordan kommer huset til at se ud?

Ja hvordan kommer huset nu til at se ud? For vi har jo valgt at gå bort fra dette design af huset og lave en helt ny rum inddeling. Dette gjorde vi for at vi kan få lov til at beholde vores lille fine værksted og overdækkede terrasse når vi er færdige. Så den udestue vi havde tænkt vi skulle have blev en del af huset i stedet for og vi fik et mindre drivhus. Det bliver så dejligt alligevel, og vi kan stadig få plads til mange på besøg på en gang… Den store familie kan samles og hygge i vores kolonihavehus.

tegning af vores bæredygtige kolonihavehus
Indretning af vores bæredygtige kolonihavehus

Huset kommer til at se sådan her ud! Vi har valgt at lave indgang gennem drivhuset. Lave et isoleret teknikrum i forbindelse med drivhuset, mere om dette senere og hvorfor. Mod nord ligger køkken og alrum, hvor jeg helt sikkert skal have en lille syplads. I midten af huset ligger så vores badeværelse og over dette kommer en hems. I modsatte side kommer endnu en hems og under denne vores hyggestue og tv snug. Så har vi vist også alt det vi behøver til et bæredygtigt kolonihavehus 😉

snit tegning af bæredygtigt kolonihave hus
tegning af vores bæredygtige kolonihavehus set fra vest.

Slut på en aktiv påskeferie

Det var det vi nåede i vores aktive påskeferie…. hvad fik du lavet?

Kommentarer

2 svar til “Aktiv påskeferie”

 1. Fru Friis Avatar
  Fru Friis

  Godt nok et stort med også meget spændende projekt. Jeg ved jo I er velforberedte, så slut resultatet skal nok blive enkolonihavedrøm. God arbejdslyst.

  1. Annette Avatar

   !000 tak Jette, Ja drømmene er store og målet når vi ved at lave delmål. Nyde processen hele vejen i stedet for kun at have fokus på det endelige resultat.