Væggene i vores kolonihavehus rejses

Så blev det tid til at sætte væggene i vores bæredygtige kolonihavehus. Udfordringerne begyndte ret hurtigt. Væggene kunne ikke helt blive som vi ønskede. Sådan kan det gå når der er læst forkert på lektien. Så vi måtte tilbage til tegnebrættet og flytte rundt på nogle af væggene….. Der skulle lige sluges et par kameler. Kigges på om det så stadig kunne blive den grundplan vi havde tænkt… Det tog lige et par uger eller 3. Før vi var klar til at gå videre med skelettet og væggene i vores kolonihavehus.

Den 1 af alle væggene rejses
Væggene laves af lægter og du kan allerede se hvor det første vindue skal være

Den første væg sættes op

Vi har læst os til, set videoer og spurgt fagfolk til råds. Hvordan konstruerer vi bedst og mest enkelt væggene i vores bæredygtige kolonihavehus. Vores tegninger er blevet godkendt at både en bygningskonstruktør og en tømrer. Så vi var ret fortrøstningsfulde da vi gik i gang med at sætte den første væg op. Nu skulle vi virkelig i gang med det sjove det over jorden!

Det gik faktisk nemt at lave væggene. Når vi nu kendte mål og havde lavet gode detalje tegninger af hver eneste væg. At måle hver bjælke op og sætte dem sammen til en kasse var egentlig rimeligt lige ud af landeven. Alt blev sat i vinkel og målt rigtig op.

Og ja den første væg blev rejst, ved hjælp af en styrepind og nogle stopklodser. De skulle forhindre at det hele skred ud over kanten for os.

Den første væg blev rejst og begejstringen ville ingen ende tage, nu skulle det hus rejses…

Det gik ganske fint fremad og den ene væg fik hurtigt følgeskab af flere af væggene til vores bæredygtige kolonihavehus.
Vi var stolte og vi nød synet af at vi var kommet SÅ langt…

Første 3 vægge oppe, det går fremad

Den midterste del af huset rejst

Er huset ikke for højt!

Men men, hurtigt begyndte snakken; bliver det ikke for højt, bliver det ikke ALT for stort. Til sidst gik vi til formanden for at høre om ikke vi havde fået godkendt de tegninger han havde fået. Jo det havde vi, men var der ikke ændret i dem siden vi havde givet ham det???

Øh jo men det var jo inden for de rammer der var tegnet første gang. Så vi troede jo vi var på sikker grund…!
Vi måttet sætte vores hus på pause og indsende nye tegninger. Afvente godkendelse fra både kredsformanden og vores egen formand. Heldigvis var der intet galt med højden. Vores grund skråner en del og har en højde forskel på 40cm fra lågen ned til enden af haven. Det måtte vi godt kompensere for ved at sætte vores høje sokkel.

Men I har altså lavet en anden fejl…. I må ikke bygge så tæt på skel… WHAT!! jamen der står da at vi må bygge så tæt som 1m fra hækken mod fælles areal…. Ja men det er kun drivhuse og skure, ikke selve huset. Det skal ligge 2,5m fra skel/hæk….

Så var gode dyr godt nok rådne, for pludselig skulle vi jo flytte alle væggene. Plantegningen blev på ny indsendt og godkendt. Vores hus blev lige den der 1,5m smallere…. Pokkers nu blev det jo lige pludselig ikke det vi havde regnet med.
Det tog godt nok pippet fra os i et stykke tid og vi var ret modløse.

Selv mine høreværn blev helt modløse af at tænke på at væggene skulle pilles ned og flyttes!


Væggene flyttes og vi begynder forfra

Nå men heldigvis er vi optimister og der kom selvfølgelig gang i vores byggeri igen. Væggene blev flyttet den 1,5m ind.

Væggene skrues fra hinanden og lægges ned. Rejses igen 1,5m længere inde på vores bundrem.

Det åbnede så lige pludselig muligheden for nye tanker. Hvad skulle vi bruge den plads til, der pludselig blev der ved vestsiden???
Ja hvad mon vi har tænkt os at bruge den plads til? Har du et bud?

Efter denne “lille” detalje og set back kom der nu gang i at sætte resten af væggene op. og vi kunne nu begynde at fornemme hvordan huset ville blive. Det har vi så erfaret har været svært for andre! At se rummene igennem alle disse lange lige linjer, uden lukkede vægge og uden tag. Uanset hvor meget vi har vist tegninger. Fortalt og gjort ved, har folk set lidt tomme ud i blikkene når de prøver at forstå det vi bygger.


Nu har vi helt vænnet os til tanken om at vores kolonihavehus blev anderledes end vi oprindeligt havde tænkt. Vi glæder os over hver eneste proces, også de trælse og svære, som vi har lært en hel del af.

Alle væggene er sat og vi kan nu fornemme hele vores hus

Bæredygtige byggehilsner fra Torsten og Annette

2 kommentarer til “Væggene i vores kolonihavehus rejses”

  • Hej Lisbeth
   Nu var det jo lidt mere end 1,5m! Det var 1,5m x 8m længde. Det vil sige vi mistede vores soveværelse og vores gæste sovehems over + et større køkken alrum. Vi var heller ikke klar over at vi ikke måtte gå ind i huset gennem vores drivhus. Det skulle være den sydligste del af vores hus som det var tegnet. Dette var blevet overset i første omgang. De 10m2 det ville udgøre skulle så trækkes fra vores areal i huset.

   men vi er endt med en god løsning alligevel og vi glæder os nu til resten af processen og blive de glade ejere af et bæredygtigt kolonihavehus 😀
   Bæredygtige kolonihave hilsner
   Annette

Der er lukket for kommentarer.