Spring til indhold

Indtryk fra et haveshow i Birmingham i 2012

  • af

Vi var til haveshow i Birmingham sidste år i juni. BBC Gardeners World Live hedder showet, og her var der meget inspiration at hente.

Da vi var på havetur i England i 2012, var et af højdepunkterne et besøg på haveshowet BBC Gardeners World Live i Birmingham. Det jeg synes var mest interessant var de mange showhaver, der var opbygget til lejligheden, på samme måde som til Chelsea Flower Show i London, blot i mindre målestok.

Mens Annette var optaget af at tage massevis af billeder var jeg rundt med videokameraet og blev efterhånden lidt fortrolig med det. Resultatet kan du se herunder, og ris og ros modtages med tak!

 

Jeg har ikke indtalt noget på videoen, men der er nogle ting jeg gerne vil trække frem, som jeg synes er oplagt at lade sig inspirere af og dem har jeg beskrevet nedenfor. Så må vi se om du er enig med mig når du har set videoen 🙂

Det første billede viser et par gode eksempler på hvordan man kan bryde et stort flisebelagt areal op med  forskellige dekorative elementer. Både bænken med det indbyggede brænde, og det høje spejlbassin synes jeg er rigtig godt. Bedet med de blå/lilla og hvide farver er heller ikke at kimse af!

Spejlbassin og bænk på flisebelagt terrasse

Det næste eksempel er to versioner af planter i højden. De er desværre ikke med på videoen, men de viser henholdsvis en nordvendt og en sydvendt væg med masser af grønne planter. Man kan vande planterne i de lommer de er plantet i. Det er en god måde at få en hurtig og samtidig frodig grøn væg i haven.

Planter på lodrette flader - meget dekorativt.

Ovenover er vist planter egnet til en nordvendt væg og nedenunder en væg med planter til placering mod syd. Mange af planterne på sydvæggen er krydderurter, og væggen har derfor også en praktisk funktion.

Frodige grønne planter plantet på en lodret flade.

Det næste eksempel er en virkelig smart overdækning der er meget effektfuld. Fastgørelsen vil nok være udfordring, men flot ser det ud synes jeg. Vil passe til mange vinkelbyggede parcelhuse, med en terrasse i vinklen, og eventuelt kan overdækningen gå diagonalt på vinklen. Vores hus er bygget på den måde, med terrasse i vinklen og store fliser lagt diagonalt. Her vil det passe med plankerne i overdækningen at de går parallelt med fliserne.

Overdækket terrasse i træ.

Billedet herunder viser et andet eksempel på at lave opdeling og rum i haven. Tydelig men alligevel transparent opdeling af haven i flere afdelinger. Plankerne der er placeret med lige store mellemrum giver også flotte skygger når solen skinner, som den gjorde da vi var på besøg.

En smart måde at lave rum i haven på

Det sidste eksempel er i den lidt sjove og skæve afdeling 🙂 Det skal forestille en gammel seng i sortmalet træ og jern med planter som madras! Æggene der måske kan anes på videoen var blevet snuppet af ræven i løbet af natten, inden udstillingen åbnede så man var nødt til at skaffe nye om morgenen! Dem ræven tog havde været hårdkogte æg der var malet i en blå farve, men de kunne kun skaffe almindelige brunlige æg til erstatning. Men sjov er ideen i hvert fald.

Sengen er fyldt med forskellige planter

Sengen var en del af en udstilling som blev kaldt “Dyrk din opskrift”, hvor man i afgrænsede bede skulle have de planter, der skulle bruges for at lave mad efter en opskrift. Det undrer nok ikke at planterne i sengen var til en opskrift med morgenmad!

Havehilsner fra Torsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.