Dejlige dahlia går man aldrig fejl af

Havens blomster…

Her vil jeg lige vise dig nogle af de blomster jeg havde i haven i sommeren 2008, Vi var i fuld gang med at lægge haven om det år og alligevel var der fyldt med de dejligste blomster rundt om i haven.

Dejlige dahlia går man aldrig fejl af

Denne skønne dahlia har jeg glemt navnet på, men den har simpelthen en stor og skøn blomst som bare gave et flor uden lige. Der blev plukket mange buketter for at sætte rundt om på havens borde og inde i huset. Kender du navnet på denne dahlia bliver jeg super glad for din hjælp.

Skøn hvid dahlia

Denne hvide dahlia havde jeg i et bed sammen med de skønne høstanemoner, den blomstrede også helt fantastisk som du kan se. Jeg havde sat knoldene i krukker og ladet dem stå i drivhuset lige til den første blomst viste sig i juni måned og det gav blomster helt til frosten den sommer og det var altså rigtig dejligt at have blomster så længe.

Skønne høstanemoner sammnen med klatre hortensia

Her er min dejlige lyserøde høstanemone som jeg er meget glad for, der er blevet sat forskellige akelejer som blomstre først lidt foran alle høstanemonerne sammen med klatrehortensiaen. Til sommer skal jeg vise dig hvordan der er kommet til at se ud lige her for der er lavet en sti og pergola med både roser og kaprifolier, det er første år at denne del af haven er færdig og det bliver spændende at opleve den til sommer.

Den store solsikke i haven

Vi havde også nogle rigtig store solsikker den sommer flotte det synes vi de var men hold da op hvor de sår sig selv når de får lov til at stå til fuglene. Jeg har siden hvert år trukket rigtig mange små skud op, mest fordi det havde sået sig i rosenbedet og det er altså for meget med vildt voksende solsikker i rosenbedet.

Det var lige lidt sommer stemning til dig på denne kolde vinterdag hvor solen lige akkurat titter frem 🙂 ha’ en dejlig dag.


Udgivet

i

af

Kommentarer

3 svar til “Havens blomster…”

 1. Annette Avatar

  ja det er med at se det positive i det hele. Ikke mindst for os det år, hvor vi begge havde job, børn(hjemme), startede firmaet op og lavede haven om… jo vi skulle helt sikkert tage de positive briller på, og der hjalp vores skønne dejlige blomster til at vi havde noget at nyde og dufte til.

  Heldigvis glemmer vi hurtigt og billederne jeg tog sladre da heldigvis ikke 😉
  Derfor deler jeg nu vores tidligere blomsterflor så I også kan nyde dem.

  Det er helt rigtig Jette lad endelig ikke mændene tro at vi laver om på dem, de skal have lov til at tro at de selv kom frem til konklusionen at “Have arbejde er skønt” held og lykke med at omvende 😉

 2. Fru Friis Avatar

  Tak for kigget på de skønne planter! Solsikken er da (også) imponerende!

  Til Ina: He – he… kender jeg godt! Min mand er langsomt ved at blive omvendt til havearbejde efterhånden som han kan se resultater, men han har stadig en “hang” til først at se det der ikke virker eller ikke er gjort, istedet for at fokuserer på det der bare er godt. Men pyt, han rykker sig og jeg forsøger at omprogrammerer denne side af ham lige så stille uden han opdager det… så scchhh… ikke en lyd, vel!!?? ;o)

 3. Ina Avatar

  Det er så vigtigt at fokusere på de positive ting, selv om der er kaos eller ting der skal gøres andre steder i haven. Min mand går ud i haven og konstaterer, at der er mange mælkebøtter i græsplænen og bliver ærgerlig. Han kan ikke li’ havearbejde. Synd for ham.
  Hilsen Ina