Spring til indhold

Eventyrlig tagterrasse

Denne have er fuldstændig fantastisk lavet med grønne rum og grønne planter over det hele. Det er en af showhaverne fra sidste års Chelsea Fower show, og designeren Kazuyuki Ishihara vandt en sølvmedalje for sit skønne design af en urban-rooftop-garden, eller på dansk en taghave i byen.

For at den fortravlede og måske stressede byboer med taghave skal have en mulighed for at slappe helt af og fornemme naturen og for en stund glemme at det er en storby han/hun bor i, har designeren lavet denne skønne have til ren afslapning og med mange grønne planter, så øjet hele tiden har noget afslappende at kigge på. Haven er dog samtidig også designet med et strejf af humor, som gerne skal bringe smilet frem på enhver der ser haven.

Designeren Kazuyuki Ishihara, der er fra Japan, har søgt inspiration i sin egen barndoms have på forældrenes tag, hvor han pleje at søgen hen for at lege og gå på opdagelse.

Den overdækkede terrasse er lavet helt i grønt med mosser og andre grønne planter, så der fremkommer et helt grønt og afslappende miljø med tunge egetræs møbler, selv vinduerne er også lavet af tykt egetræ, men dem er der desværre ikke nogle billeder af.

Som et værn mod den travle og hektiske verden nede på gaden er der lavet et sjovt og anderledes vandfald, som løber end ad en rude for at lave den perfekte hulestemning, så man rigtig kan føle sig hensat til skoven og glemme storbylivet for en stund.

Ud over denne dejlige vandvæg er der også vand i haven i form af et helt vandforløb som bringer ens tanker hen til den stille fossende skovbæk med rislindede vand, som løber over stenene. Der er rundt om i hele haven brugt mange forskellige acer (løn og ahorn). De er så smukke med deres luftige løv og lave vækstform som jo helt sikkert passer fint til det Japanske havemiljø og klima.

Jeg er meget fascineret af de smukke farver og former de kan have og der kommer helt sikkert flere af disse træer i min have, og mange af dem trives fint i Danmark.

Jeg tror jeg kan sige med sikkerhed at både børn og voksne bliver tiltrukket af synet og lyden af vand i haven, og har du mulighed for eller mod på at lave en lille rislende bæk eller måske endda et helt lille vandfald så kan du godt regne med at også fuglene og insekterne bliver tiltrukket.

Jeg synes at den have her er så fantastisk fordi den virkelig signalerer eventyr med al dens frodighed, huler og mange finurligheder. Hvad synes du? Jeg får virkelig lyst til at få mere vand i haven i end vi allerede har, og jeg kan godt forestille mig at jeg kommer til at skele til denne have.

Man hører i disse år meget om den megen nedbør, måske forårsaget af den globale opvarmning, og fakta er i hvert fald at vi som haveejere også kan medvirke til at mindske den mængde vand der havner i kloaksystemet. I stedet for at lade vandet fra husets tag havne i kloakken så er der mange måder at få vandet ledt væk fra huset og ud i haven hvor det både kan gøre gavn og måske indgå i en vandinstallation.

2 tanker om “Eventyrlig tagterrasse”

  1. Det er fuldstændig uvirkeligt at det skulle være en taghave! Ret fantastisk anlagt og sikke en frodighed. Spændende at komme med til showhaver :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.