Blomster i oktober

Blomster i haven i oktober, ja det er næsten ikke til at tro det man vores have bugner stadig af blomstrende vækster i overflod.

Jeg har været på en lille tur rundt i haven i dag, for at se hvad den gemmer på af fine blomster og frugter, og det var ikke så lidt endda… vil du med på tur…? Kom så går vi

Farverne er stadig flotte i oktoberhaven

Dahlia, æbler og vindruer, er stadig i fuldt vigør i vores have. Vi nænner simpelthen ikke af tage dahliaerne ind endnu de står så smukt og vi har før ladet dem stå lige til den strenge natte frost tager blomsterne og vi nyder hver dag med blomster i haven i oktober måned, så vi lader dem stå og skinne som små sole lidt endnu.

Stol med fiberbeton

Det varer jo aldrig så kan hele herligheden være borte enten pga. frost eller en storm… sådan kan oktober være men oktober kan også vise sig fra sin milde side og vise os at flere planter i haven fortsætter med at blomstre… Det være skønt hvis oktober viser sig fra den side i år.

Roser i oktoberhaven

Roserne er nogle af de blomster, der blomstre længst de fleste år, de er smukke og dejlige – her er det Summersong fra David Austin Roses der blomstre her i vores oktober have…

solsikke eller på svensk solrose...

Endnu en rose… nej det ved jeg godt det ikke er, det er en af de skønne brændte solsikker, som jeg har været så glad for at stifte bekendtskab med i år. Solsikkens navn på svensk er dog solrose og det er passer smukt til denne fantastiske blomst med de varme farver.

Skovstien ender her i Eventyr Haver med en flot kig til den romantiske bænk - klokkeranke - Cobaea scandens
klokkeranke – Cobaea scandens

Oktoberhaven byder også stadig på blomstrende sommerfuglebuske og de skønne blå klokkeranker Cobaea Scandens. Klokkerankerne har været helt fantastiske i år og blomstret lige fra juni og ja de fortsætter lige til frosten… det er en fantastisk plante der når at vokse op til 3,5 m på en sæson, den har de mest fantastiske klokkeformede blomster som kun blomstre kort, men til gengæld er der mange af dem og er du heldig sætter de også frø… jeg har 2 store frøstande… gad vide om jeg kan nå at få dem modne…??

Vi har altid kun den blå klokkeranke Cobaea Scandens, da den har en flot rød farve i det grønne løv og vi er helt vilde med røde farvetoner i løvet på planter. Det giver mere liv til planterne end hvis bladene kun har den samme grønne nuance, og dermed variation i bladløvet i haven.

ærteblomster harlekin - Lathyrus

Vores Lathyrus er helt fantastiske i år, her er det blomster fra frøposen harlekin, som blev  købt på Chelsea Flower Show sidste år i maj. Vi har simpelthen nydt den skønne skønne duft flere steder i haven og de smukke blomster… uhm

Smukke hvide dahlia i oktoberhaven

Dahlia er nogle af vores favoritter og faktisk er det en af yndlings blomsterne næst efter roserne, de er så smukke og holdbare i buketter og har nogle flotte og vidt forskellige blomsterhoveder alt efter hvilken sort man vælger.

Eventyr Havers fine paradis æbler

Til sidst er der vores ret store paradis æbler, som stadig hænger på træet fordi vi ikke nænner at tage dem ned. De er så smukke når solen skinner på dem, så de ligner kæmpe kirsebær…

Håber du nød den lille tur rundt i haven for at se hvad den første dag i oktober havde at byde på..

Haveknus fra Annette og Torsten

 

 

 

4 kommentarer til “Blomster i oktober”

 1. Hej Anette
  Det er så hyggeligt med dine kommentarer, mens jeg går ude i haven – supert med iPhone.
  Jeg er nybegynder på Google+, prøver at lære det stille og roligt. Jeg gik på efterløn i feb. i år efter 40 år som sygeplejerske. Jeg har haft det enormt positive oplevelse, at haven er blevet mit et og alt, efter den i årevis mest har givet mig dårlig samvittighed. De mange timer i haven i år, har givet mig så megen glæde, at jeg hele tiden tager billeder af mine planter med min iPhone, og altså nu lige så stille begynder at dele min glæde med Google +.
  Har lige været en tur i din smukke have, her (Grindsted) er det begyndt at regne, så jeg er gået ind for at spise og skrive ordentligt til dig.
  God weekend
  Med venlig hilsen Kirsten

 2. Hej Anette.Der ser da bare dejligt ud i din have.På nær dahlia er der ikke så meget der blomstre her.Men har også nogle fine æbler fra mit paradistræ.
  Har lige lavet 14 flasker saft af mine røde vindruer……havde bare så mange.
  Og har da også brugt den dejlige september måned til at lave to nye bede.
  Men savner at have nogle smukke roser…..er ikke så god til dem.
  Nu mangler jeg bare at få sat rigtig mange løg.
  God aften knus Jette

 3. Tak for en dejlig tur i haven, der er sandelig nok at se på endnu – og heldigvis for det. Hvad med dine cosmos, de må da stå i blomst nu… du skrev tidligere om at det var længe om at blomstre. Mine blev kæmpestore og langt om længe fyldt med blomster, men nu har jeg nedlagt dem alle for at få plads til det store rokeringsshow. Lidt ærgeligt, men der måtte prioriteres.
  Din brændte solsikke er helt forrygende… den må jeg vist kigge efter næste år, den kan noget andet end den helt gule. 🙂
  Rigtig god aften til dig.

Der er lukket for kommentarer.