Udskiftning af læhegn…

Vi har været ved at skifte planterne ud i vores læhegn her i haven mod skovstien og vest. Der er altid en hel del turbulens her på hjørnet af huset, det giver en del træk i baghaven. Det fremkommer fordi vi ligger på toppen af en bakke og naboens hustag gør at vinden slår ned lige i baghaven og er der ikke noget til at stoppe vinden har vi nærmest altid storm i baghaven.

Døæde planter klar til udskiftning

Som du kan se så er disse buske ikke særlig pæne og har ikke klaret at blive flyttet i denne størrelse samtidig med de 2 hårde vintre vi har haft, så derfor var de 2 store stedsegrønne planter helt klar til udskiftning, fordi de var blevet helt brune. Den flotte laurbær som helt afgik ved døden sidste år ja den måtte jo også erstattes af en ny busk og så blev det 3 nye thuja.

De næste billeder blev taget fordi jeg var så letsindig at lade kameraet ligge, eller ja det blev jeg jo nødt til for at kunne arbejde. Så tog den kære hr. Andersen, sig den frihed at tage billeder af mig imens jeg er ved at sætte det nye læhegn op. Det vare dog lige et par år inden vi kan nyde den læ de gamle planter gav, men med det hestmøg, vand og gødning vi har givet vores nye planter skal de nok komme op på ingen tid.

De næste billeder taler vel i og for sig for sig selv så ny mit arbejde og se det færdige resultat her:

Huller gravet til de nye thuja

hullerne er gravet til de nye Thuja og billedet taget inden der kom masser af hestemøg i hullerne.

Annette i fuld gang med at plante thuja

Planterne vristes ud af potten.

Flot rodnet på en sund og skøn grøn thuja

Se det fine rodnet der er på denne flotte og sunde Thuja.

Thujaen er plantet.

Så blev den første sat på plads og jeg gjorde lige sådan med de andre.

Så står de nye thuja på rad og række

Flot og færdigt resultat – det skal nok blive rigtig godt igen.

Flot læhegn det bliver det når de er vokset helt op de nye thuja

Det er stadig luftigt det nye læhegn, men det varer ikke længe inden det er vokset godt til. Læg lige mærke til at der er sat kaprifolier op ad stolperne så der bliver en duft uden lige her ved skovstien.

Jeg har ikke glemt alt om rosen bedet, men sagen er den at David Austin ikke har sendt mig mine herligheder endnu, men lige så snart de kommer skal jeg nok komme videre med den skønne duftcirkel, du bliver slet ikke snydt.


Udgivet

i

af

Kommentarer

4 svar til “Udskiftning af læhegn…”

 1. Annette Avatar

  @Jette, mange tak skal du have…! 😉

  @Mette og @Vivik også mange tak til jer 🙂

  Vi glæder os også til at se resultatet af vores anstrengelser, når kaprifolierne rigtigt kommer op og er med til at give den rette skovstemning.

 2. Vivik Avatar

  Det ser godt ud 🙂

 3. Mette - Villa Landly Avatar
  Mette – Villa Landly

  Sikke nogle flotte nye thujaer det blev til – de skal nok vokse sig til hurtigt. Jeg må også tilstå, at jeres pergolagang ser spændende ud – ville nyde nogle billeder senere på sæsonen med flotte kaprifolier, der slynger sig ;o).

  Mette

 4. Jette Friis Avatar
  Jette Friis

  Jamen I ser da rigtig godt ud alle 4!!!! ;o)))

  Ærgeligt at de gamle thujaer ikke klarede skærene, men sikke fint det bliver. Jeg er vild med jeres buede pergolagang, det bliver fantastisk når det hele er groet til. Fortsat god arbejdslyst :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.