Spring til indhold

Haveprojekt til foråret

For mig er januar og februar og til dels marts måned forventningernes måned. Ligesom børnene glæder sig hele december til juleaften, så glæder jeg mig enormt meget til det bliver forår. Men i stedet for at blive deprimeret over at det både er mørkt og koldt, og endda vådt som det er lige nu, så bruger jeg tiden på at planlægge. Planlægge – og fantasere må jeg nok indrømme, for alt kan jo ikke nås på 6-7 måneder – alt det jeg ønsker jeg kan få lavet i haven det næste år.

Der bliver tegnet og skitseret på livet løs, og bibliotekerne bliver lænset for inspirerende havebøger. Internettet bliver gransket nøje for gode idéer og især billedsøgninger er gode.

Noget jeg dog har drømt om i flere år, og som helt sikkert bliver et haveprojekt i 2013, er et tårn. Sådan et må jeg bare eje! Da jeg så dette tårn i Baroniet Rosendal i Norge, var jeg helt solgt.

Lille tårn bygget i kampesten og placeret helt eventyrligt rosmantisk ved bredden af en sø
Tårn af kampesten ved baroniet i Rosendal

Man kan jo næsten se Rapunzel kigge ud af vinduet! Men nogen enkel opgave bliver det ikke, og jeg overvejer om det kan designes lidt anderledes, med knap så mange kampesten!

Som rigtig mange andre har jeg været i Haven i Hune – endda flere gange – og jeg er meget fascineret af Claus Bonderups tårne ved Griseslottet. Desværre har jeg ikke et rigtig godt billede af det, da det helt bevidst er dækket af vedbend og roser.

Jeg overvejer om det er muligt at kombinere de to meget forskellige tårn i et helt andet tårn – Torstens tårn – bygget af både kampesten og træ. Tårnet i Haven i Hune er vist 6 meter højt og helt så højt forestiller jeg mig ikke at mit tårn skal være, men vi mangler højde i haven, så noget højt skal det være.

Tårnet skal danne indgang til trampolinen, og planen er at der skal vokse både roser og klematis op ad det. Og måske en udkigspost til børnene?

Hæk af thuja rundt om trampolinen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meget kan ske endnu, men et tårn vil jeg have, det er sikkert og vist!

Mange havehilsner

Torsten

6 tanker om “Haveprojekt til foråret”

 1. Jeg er også spændt på at komme i gang og Annette og jeg har tænkt på at lave det som en føljeton på bloggen.

  Jeg glæder mig også til at redde den skønne Annette ud fra det øverste vindue i tårnet 🙂 Måske jeg burde overveje en rebstige med det samme ??

 2. Det lyder som en fantastisk plan og absolut noget nyt! Det bliver spændende at følge.

  Det bliver også spændende at se Annette med Rapunzel fletninger… 😉

 3. Ja det lyder vildt, så det er med at finde den balance hvor det skøre ikke tager overhånd, men jeg synes det er lige der, hvor det skøre eller skæve møder fornuften, at det bliver spændende 🙂 Der er heldigvis flere der har det fint med at gå mod strømmen, og jeg har aldrig været god til at følge strømmen. Ja, med eller uden kampesten 🙂 Også en fantastisk aften til dig

 4. Et tårn… Whauu det projekt har jeg ikke (tror jeg vil fortælle den til min mand, så han kan se, at jeg ikke er så “slem” endda i min projektstorm;0)). Fint og legende projekt – elsker når man bryder konventionerne og de gængse forestillinger om hvordan en have bør indrettes. Så hurra for jeres modige planer og drømme (med eller uden kampesten;0)).

  Skøn aften fra
  Katinka

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.