Spring til indhold

Rosen Golden Celebration

Rosen Golden Celebration er endnu en af de dejlige engelske roser fra David Austin. Jeg har haft den de sidste mange år og jeg vil ikke undvære den i min have.

Golden Celebration roser - David Austin Roses

Rosen er en nem og dejlig rose at have, den har en overhængende vækst, hvor der for enden af hver gren kommer buketter af store frodige blomster i en fantastisk varm gul farve. Det er kun knopperne som har røde striber, men de er så fine inden de springer ud.

opslaget indeholder reklame

Golden Celebration rosenknop - David Austin Roses

Når Golden Celebration er sprunget ud er den helt gul. Den er forholdsvis sygdoms resistent, men kræver dog som andre roser godt med vand og gødning for at komme med en optimal blomstring. Som så også holder lige til frosten for alvor sætter ind.

Golden Celebration vinter rose - Endnu en David Austin rose

I år var den sidste blomst fra 2011 sæsonen først afblomstret og væk i januar, 2012!

Den har en fantastisk duft og er smuk i buketter, hvor den skal sidde i midten eller trådes med ståltråd for at holde sig oprejst.

Golden Celebration rund og varm gul farve - engelsk rose fra David Austin roses
Golden Celebration ser næsten ud som om den har flæser, de fine kronblade er buede i kanterne.

Jeg ved mange ikke bryder sig om gule blomster, men det er altså synd, for der er så mange smukke gule roser der fortjener en plads i rosenbedet.

Golden Celebration udsprunget rose og rosen knop- en engelsk rose fra David Austin roses
En fuldt moden blomst og en af de flotte knopper.

Selv om en plante kunne være nok i et bed, har jeg plantet 2 for jeg synes de er så smukke. Den breder sig godt og bør ikke klippes for meget ned kun ca. 1/3 tilbage, så får den sin smukkeste form.

rose Golden Celebration min yndlings rose

Vanddråberne klæder denne smukke rose, hvor det her er meget tydeligt at der kommer flere store rosenhoveder for enden af stilken.

Hvis ikke dette har overbevist dig om at du skal have en Golden Celebration eller 2; så skal du også ud til en forhandler og dufte til en den, og når du har gjort det så er jeg helt sikker på at du også falder for den. God fornøjelse med rosen når du kommer så langt.

Rose i vintersolen - en vinterbleg Golden Celebration

Her er det på det sidste og det er tydeligt at frøken frost har været forbi med en kold berøring.

 Rose en vinter dag i december - Golden Celebration i vinter farve

10 tanker om “Rosen Golden Celebration”

 1. Jo tak, jo tak Ulla! 🙂
  Men man er jo nødt til at forsøge at omvende dem der ikke har set lyset endnu 😉 og så er jeg altså vild med Golden Celebration, så det kommer helt af sig selv…!

  Det er da nogle vidunderlige gule roser som du har og The Pilgrim er noget lysere, men en rigtig skøn lys gul. Glæder mig til at se billeder af den hos dig.

  også skønne varme gule havehilsner til dig. Annette

 2. Sikke en salgstale 🙂 Men det behøver du slet ikke over for mig, jeg ELSKER gule roser, især de lysegule. Jeg har ikke Golden Celebration, men har netop bestilt The Pilgrim, som jeg mener er en anelse lysere gul. Den skal stå sammen med min skønne Charlotte og Graham Thomas – alle skønne gule Austin roser, som man slet ikke kan få for mange af.

  Jeg nød alle dine smukke billeder af Golden Celebration – tak for dem 🙂

  De varmeste gule havehilsner fra Ulla

 3. Det er helt klart en rose som passer rigtig godt sammen med andre blomster – men husk den bliver stor og kræver plads, men den vil give meget ti et blåt og hvidt bed.

 4. Nåååh Marianne ja det er en dejlig rose og da den har bare lige det aber dabei at den hænger – dog synes jeg ikke at det er det helt store problem når først bedet er vokset til for så lægger de sig oven i hinanden og det ser nu rigtig fint ud.

  Kærlige roser der giver hinanden støtte og knus det er da herligt 🙂

 5. Nej det er helt rigtig at det ikke er en hade farve, men det er jo ikke alle der kan forliges med den. Jeg selv har haft gul som min yndlingsfarve, siden jeg var barn, men det skal være denne varme gule og ikke den tilbudsgule og jeg tror det er der mange står af, fordi de for tror at det er den gule farve som blomsterne får og det er jo rigtig synd at det er på den måde.

  Jeg synes at den gule er lige så flot som hvid til at give kontrast i et bed.

  Glæder mig at du også kommer med på holdet af Golden Celebration elskere 🙂

 6. Den bløde gule er vidunderlig – som smør, sand og sol! Har planer om lignende rose i bed holdt i hvide og blå farver – men med gule krydderier. Kan sagtens se de store, gule hoveder væve og støtte sig til min hasselkonstruktion i haven. At sidde deri og beskue de smukke blomsterhoveder med himlen som baggrund tænker jeg vil være et sommerhit!

  Har i forvejen den noget enklere og mindre rose Goldebusch placeret i bedet (klart anbefalelsesværdig også – forhandles af Rosenposten), som smukt fremhæver og linker til de andre blomsters ofte gule støvdragere…
  Så ikke et ondt ord om gule roser herfra!

  Mange hilsner fra
  Katinka Raabymagle

 7. Jeg havde bestilt den, inden jeg læste din reklame for den. Lidt ærgerligt med nikkende hoveder, men det må man jo finde en løsning på.
  Gult er ikke altid hadefarve, slet ikke når det er roser.

 8. Den er nu også blevet berørt af mine læber (via skærmen) og får et kys med her fra! Den er dårende dejlig! Og så er den jo i familie med en af mine yndlings: Jubilee Celebration.

  Eneste ærgrelse: De bløde stilke, der får hovederne til at nikke. Men så må man jo have den i et hævet bed eller sno sig på anden måde. 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.