Den engelske rose Pat Austin

Dette er en af mine absolut favoritroser, selv om “hun” kan være en rigtig primadonnna! Ja! min mand griner af mig for her er roserne enten han eller hun ikke hverken den eller det 😉  For mig har de hver deres dejlige personlighed som jeg får lov at nyde for en stund, hvis jeg først har givet dem en masse kærlighed i form af pleje og pasning.

Pat Austin rose - med en dejlig stærk og skøn duft
Her kan man rigtig fornemme den skålformede facon.

Pat Austin er som navnet siger en af de engelske roser fra David Austin roses, “hun” blev født i 1995 eller det vil sige at Pat Austin blev introduceret til publikum på det tidspunkt.

Farven er en lækker brændt orange, eller kobber orange på indersiden af bladene og bleg gul orange på ydersiden; farven er lidt udefinerbar men utrolig skøn og blød i gløden.

Har du aldrig haft en gul rose før er det en af de skønneste farver at begynde med.

Pat Austin - engelsk rose med dejlig kraftig duft.
Her kan man tydeligt fornemme de 2 farver på bladene

Blomsterne er store og skålformede som en af dens forældre “Abraham Darby” . Væksten er overhængende hvilket giver et lidt vildt og hyggeligt præg i rosenbedet, jeg synes selv den er dejlig at have mellem de andre pastelfarver fordi den giver et skønt pang og bryder den lidt ferske pastel der kan være i et rosenbed. Pat Austin er en af de roser som virkelig bare blomstrer og blomstrer fra start til frosten sætter ind, den kan dog sagtens klare en enkelt nats frost uden at den går helt i stå og kommer der varme igen efter, fortsætter “hun” med at blomstre. En dejlig sund rose som giver mig en dejlig glad fornemmelse i maven. Den er også smuk i et fad på bordet med andre roser og flydelys på en dejlig sommer aften eller i vasen inde, så du rigtigt kan nyde duften. Hva’ siger du – skal “hun” ikke have en plads i dit rosenbed 😉

Du får også lige et dejligt sommermorgen billede af min græske yoghurt med friskplukkede jordbær, nektarin og akacie honning, det er sådan en dejlig sommer fredag. Håber også din dag startede med en dejlig og skøn oplevelse.

Pat Ausin rosen klæder ethvert bord...
Dækket op til morgenmad - skøn sommermorgen...

Ha’ en dejlig weekend!

Her kan man rigtig fornemme den skålformede facon.

En kommentar til “Den engelske rose Pat Austin”

  1. Jeg har Pat Austin roser og er meget glad for dem, men hver gang jeg plukker dem ind i en buket lægger de hovedet ned og blir slappe. Jeg var ved at tro at denne rose kun kunne se flot ud ude. Hvad mon jeg gør forkert? De andre roser står glad inde.
    Vh Lise Lykke

Der er lukket for kommentarer.