Spring til indhold

Lady of Shalott – eventyrlig engelsk rose

Rosen i dag har jeg desværre ikke nået at have de helt store erfaringer med, idet jeg først modtog Lady of Shalott, her sidst i efteråret og lige med nød og næppe fik plantet den, inden sne og frost i november dækkede jorden…

Men så vil glæden da også blive dobbelt så stor når jeg her til foråret kan se de små spæde skud på en ny rose, hvis altså hun har overlevet vinteren i en stor potte og ikke er frosset væk!! Det håber jeg godt nok ikke, jeg har sådan glædet mig til at se denne skønne nye rose fra David Austin Roses her i min have.

Sagen er nemlig at det er en af de roser der blev præsenteret på Chelsea Flower Show i 2009.

Lady of Sharlott - engelsk rosen skønhed fra David Austin Roses

Lady of Shalott skal efter sigende være en af de mest robuste og hårdføre roser som Austin Roses har fremstillet indtil videre, så den skal nok blive en af de engelske rosers favoritter både hvad farve og sundhed angår. Den er meget sygdoms resistent hvilket jo er en meget god ting og den har som de fleste andre engelske roser en meget flot og lang blomstringsperiode. Skulle efter sigende være en super god begynder rose, da den er meget nem at have med at gøre pga. den er så resistent.

Dog kan jeg fortælle at de blomster på billedet absolut ingen duft havde tilbage, da min næse var færdig med at dufte til dem… 😉 Nej hvor har de en dejlig duft og jeg glæder mig til at opleve min egen her ude i haven til sommer, kan slet slet ikke vente til sommer 😉

Farven kan bedst beskrives som en orange-pink overside af kronbladene og en varm gylden gul underside. Knopperne har en flot gul-rød farve som står virkelig flot til det mørkegrønne løv busken har. Rosen vokser lige som Golden Celebration med en overhængende vækst med buede grene, som er virkelig flot i et rosenbed eller i en høj krukke hvor den kan hænge ud over kanten.

Navnet kommer fra et af Alfred, Lord Tennysons favorit digte af samme navn, Lady of sharlott. The Lady of Shalott boede på et slot i nærheden af Camelot, hvor hun blev holdet fanget ved hjælp af en fortryllelse og den blev først ophævet da hun så Sir Lancelots reflektion i et spejl.

Ny smuk rose fra David Austin Roses - engelsk rose Lady of Sharlott

Se det er en rigtig eventyr rose vi har her, så det er da klart jeg er nødt til at have den i min have 🙂 det er du da også er du ikke???

“Who is this? And what is here?”
And in the lighted palace near
Died the sound of royal cheer;
And they crossed themselves for fear,

All the Knights at Camelot;
But Lancelot mused a little space
He said, “She has a lovely face;
God in his mercy lend her grace,

The Lady of Shalott.”

4 tanker om “Lady of Shalott – eventyrlig engelsk rose”

  1. Ja du opdagede at jeg har alle mine roser i et stort bed og blander dem som jeg har lyst til. Vi har forsøgt at have et rent pink/lyserødt bed og et gul/orange bed og vi syntes at det kom til at se helt kedeligt ud fordi farverne var så opdelte som de var. Vi er mere til lidt organiseret rod 😉 Så vi blander i en skøn pærevælling…

  2. Hvor er den altså smuk, jeg er vild med den varme orange tone. Samtidig har jeg lidt svært ved at få det orange passet ind, jeg har i forvejen én orange rose, hvor jeg lige skal ha’ kigget på placeringen her i sommer.
    Hvordan placerer du alle dine roser, i et stort bed eller fordelt rundt i haven sammen med stauder??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.