Spring til indhold

Den egnelske rose Jubilee Celebration

Jubilee Celebration er endnu en af de dejlige engelske roser fra David Austin Roses. Hun har en utrolig smuk farve som er rosa med et gyldent skær,  som giver rosen den fineste dybde og karakter, for siden at blive en støvet rosa i fuldt udspring, som er udefinerbar men meget køn.

Jubilee Celebration - Den engelske rose

Da jeg for 3 – 4 år siden så den i blomst her i min have for første gang, blev jeg skuffet fordi den ikke levede op til den fine farve, som jeg havde set i bøgerne, og egentlig blev jeg irriteret og ville ikke have hende i mit bed fordi den var “forkert”. Heldigvis sadler jeg ikke altid og rider samme dag jeg får en tanke, for Jubilee Celebration flyttede med over i det helt nye rosenbed der blev anlagt for snart 3 år siden og det skal jeg da lige love for fik nogle andre farver frem i hende, som jeg har set i diverse bøger. Hele hemmeligheden bestod i god jord og god gødning så kom de skønne skønne farver til sin ret; siden har jeg glædet mig til at se hende i fuld flor hver sommer og nyde den dejlige duft. Jorden hun blev sat i, er en virkelig god blanding af hestemøg, kattegrus og npk-gødning og så vores almindelige sandjord.

Jubilee Celebration -en engelsk rose - skønhed og forfald
Jubilee Celebration, fra begyndelsen til den lidt mere udsprungne rose på en skøn varm sommerdag

Jubilee Celebration  blev lavet for at markere Dronning Elisabeth d. 2.’s 50 års  regerings jubilæum i 2002, hvor også rosen blev introduceret . Jubilee Celebration er i Leander familien, rosen har en graciøs vækstform som gør at den “spreder” sig og fylder godt i et bed. Den er sund og modstandsdygtig over for sygdomme. En flot rose der blomstrer, ja som du kan se, lige til frosten tager livet af de skønne knopper.

Jubilee Celebrtion Englesk rose fra David Austin Roses
Det taler vidst for sig selv….

Duften kan vel nærmest beskrives som en frugtagtig duft med spor af citron og hindbær, ikke dårligt 😉 en virkelig skøn engelsk rose med gammelrose præg som klæder ethvert rosenbed.

 Jubilee celebration Frost og forfald - engelsk rose
Frosten klæder så absolut også den engelske rose Jubilee Celebration

2 tanker om “Den egnelske rose Jubilee Celebration”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.