Den engelske rose – Crocus rose

Crocus Rose er en af de smukkeste engelske roser og så er den hvid, med et gult øje og den er utrolig villig til at blomstre.

Den engelske rose Crocus Rose

Crocus Rose har en dejlig skøn terose duft, der er ret behagelig og skøn at opholde sig i nærheden af, man bliver næsten beruset 🙂
Denne rose vokser som en lille tæt busk med overhængende grene og et tæt mørkegrønt løv, hvor de dejlige knopper sidder lidt ligesom en buketroses knopper, men ikke helt så mange; den sætter rigtig mange blomster og er hele tiden i blomst. Selve blomsten er perfekt kopformet og lidt større end en medium størrelse rose fra David Austin roses.

Hvid - gul engelsk rose Crocus Rose

Jeg har ikke selv denne rose, men det har min søde genbo rosenveninde og hun kan bare få rigtig mange blomster i dem. Hos min rosenveninde findes denne skønne rose i både den opstammede udgave og den almindelige busk udgave og jeg må tilstå at jeg ikke kan vælge; hvis jeg skulle så ville det blive til begge udgaver af denne dejlige og kønne rose. Ja af samme grund er billederne taget hos samme rosenveninde, men er det ikke også herligt at jeg kan gå på besøg og se en dejlig rose og glædes over den der. Så har jeg jo også endnu en undskyldning for at komme på besøg 😉 …udover den gode mad og dejlige kager vi ofte nyder hos dem.

Skønne Crocus Rose med de kønneste knopper

Crocus Rose er god både i potte og som almindelig bedrose – har set begge dele ved min rosenveninde, så erfaringen siger mig at passer du den med kærlig pleje, læs: godt med gødning,  og sprøjter den en til tre gange med Baymat Ultra, ja så har du et flor hele sæsonen som du ikke ser mange andre roser gøre kunsten efter.


Udgivet

i

af

Kommentarer

3 svar til “Den engelske rose – Crocus rose”

 1. Lise Avatar
  Lise

  Efter en lang vinter havde jeg næsten glemt hvor kønne roserne er, men når jeg ser dine billeder kan jeg næsten dufte dem.Vi må snart have aftalt noget kaffe og kage.
  Lise

 2. Annette Avatar

  Ja jeg ved det Jette men nu sprøjter jeg ikke andet og bruger end ikke en hel flaske på en sæson, det med doseringen og det med ikke at sprøjte mere end der står på pakken er meget meget vigtigt. Blomsterne skal jo ikke stå og dryppe af væske bagefter.

  Denne rose vil komme til at gå til i meldug hvis ikke den får sin svampe gift. Jeg plejer at sprøjte en gang når de små spæde blade lige er sprunget ud og en gang senere i juni måned og så evt. en gang mere hvis den viser tegn på sygdom. Det er jo så ikke lige denne men mine andre roser jeg gør det med.

  Jeg vil hellere have mine roser og glædes over dem og så det er ok med de 2 til 3 gange end have roser der går til i rust, skimmel og meldug. Jeg er ikke økolog men jeg sprøjter aldrig for bladlus, der sætter jeg med rigtig god erfaring hvidløg og dem kan man jo så høste og spise. Det er angiveligt lugten af hvidløg at bladlusene ikke kan lide og er der også fugle og insekter så er der mange til at holde de bæster i ave 🙂

  I år har jeg tænkt mig at lave et insektbo så at jeg selv kan være med til at avle de dejlige nyttedyr til min have. Jeg har sat flere fuglekasser op så de skal også nok gøre deres til at bladlusene får svære kår.

 3. Fru Friis Avatar

  Nu læser jeg flere og flere steder rundt omkring at I sprøjter jeres roser…. så måske skal jeg bare kaste mig ud i det!! Udover at det er giftigt (!!) syntes jeg bare det er så pokkers dyrt, og vil hellere bruge pengene på en rose eller to, – som den du viser fx!!