Så er det forår og det er ganske vist…

At det er forår er der ingen tvivl om, det siger kalenderen! Men hvad med ude i haven, er der noget der rør på sig eller sover det hele endnu..? Se det måtte jeg ud  og finde ud af i dag. Så jeg listede en tur rundt med kameraet for at finde ud af om det nu kunne passe. Her er hvad min søger fandt på sin vej rundt i haven og i pavillonen…!

acer -rød fligebladet

Den smukke røde acer med fligede blade, har små horn ser det næsten ud til. De fine knopper sidder parvist og venter på at det rigtigt går løs.
akeleje med lange sporer

I pavillonen har denne langsporede akeleje overvintret. Den er er godt i gang med at skyde. Nu får den lov at blive herinde, så jeg kan få en lidt tidligere blomstring.

De små dansemyg

De små dansemyg har travlt sådan en dejlig varm forårsdag i solen.

De første vintergækker er ved at snige sig op af jorden. Ja hos os er de ikke så tidlige som hos andre. Pyt vi glæder os over at de er på vej op, med deres smukke hvide blomster og fine sarte grønne løv

kaprifolie har store bladknopper

Kaprifolien – Lonicera caprifolium – er også godt i gang med at skyde foråret ind. Den er altid meget tidlig til at få blade. Dejligt efter en lang vinter at der er noget, der kommer rigtig tidligt.

Løjtnantshjerte - Dicentra spectabilis

Dicentra spectabilis eller løjtnatshjerte er også godt på vej op af jorden. De fine og spæde skud har samme smukke farve som blomsterne senere får.

Se så mange små og fine helleborus – påskeklokke – planter der trives i mit bed. Det bliver spændende at se hvordan de ser ud når de engang kommer i blomst. Ser de ud som moderplanten, helt hvid, eller har bier og brumbasser haft travlt rundt i alle planterne i bedet, så der kommer nye krydsninger…?? Se det vil tiden vise…

Den hvide helleborus -påskeklokke – er  godt i gang med fine knopper. Jeg glæder mig til at hilse på de smukke hvide blomster om kort tid.

Papaver Patty's Plum er godt i gang med at spire

Staudevalmuen – papaver Patty’s Plum – er også begyndt at røre på sig. Selv om det ser ud til at den har været alt for tidlig i gang. Den kom til at fortryde at den var så ivrig. Se de små brune blade som er blevet svitset af frosten.

Stærekasserne venter tålmodigt på sine beboere.  Gad vide hvem der flytter ind i år..?

Såning af årets nye planter i min classica pavillon

Det er min stol, den sidder jeg og hygger mig i, når jeg sår nye planter og i denne tid. Det jo helt fantastisk skønt at sidde der i solen, og nyde varmen på ryggen mens jeg arbejder.

og som rosinen i denne omgang, er de smukke orange tulipaner, endnu engang på vej op for at sprede glæde og fornøjelse i vores haveentré.

Se jeg fandt da en hel del forår rundt om i haven, selv om det ellers overordnet ser noget trist og gråt ud derude.  Det bare med at have øjne og ører åbne. Så vil vi få øje på mange ting og helt sikkert også nogle behagelige overraskelser.

 

 


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

9 svar til “Så er det forår og det er ganske vist…”

 1. Landbohaven Avatar

  Gode billeder af de mange forårstegn.
  Ha´ en dejlig dag.

 2. Frøken Solhat Avatar

  Skønne forårsnoter søde Annette….man bliver helt glad i låget når solen tager magten og myggene danser :0)

  Knus Dorthe

  1. Eventyr Haver - Annette Lund Andersen Avatar

   Ja det gør man Dorthe rigtig meget 🙂
   Ens humørbarometer stiger godt nok en hel del grader

   Haveknus
   Annette

 3. Jette Nielsen Avatar
  Jette Nielsen

  Hej Annette.Ja! det er uden tvivl blevet forår i vores haver.Har også været ude de sidste dage og ryddet op i bedene og klippet visne stauder ned.Så opdager man rigtig hvor meget der er på vej.Har også siddet i vores drivhus og slikket solskin…….skønt.Rigtig god aften til dig Jette

  1. Eventyr Haver - Annette Lund Andersen Avatar

   Ja det er dejligt derude og livsbekræftende, jeg nyder også at solen bager på min ryg på kontoret, så dejligt at blive gennem varm, ligesom man kan i drivhuset på en dejlig solskinsdag i foråret…

   Haveknus
   Annette

 4. Tim Avatar

  ak.. ja… foråret har været længe ventet 🙂

  1. Eventyr Haver - Annette Lund Andersen Avatar

   Ja det har det helt bestemt Tim og vi er så klar til en ny sæson 🙂

 5. Lisbeth Avatar
  Lisbeth

  Ja det er dejligt med alle forårstegnene. Jeg så også lige, at mine løjtnantshjerter tittede op ude i bedet, de er så søde, når de kommer op af jorden.
  Kh
  Lisbeth

  1. Annette Lund Andersen Avatar

   Ja det er de Lisbeth og med det vejr vi har haft i dag, bliver også i så dejligt et humør.

   Haveknus
   Annette