Idé til jeres hæk, selvom jeg ikke nåede at deltage i jeres konkurrence.

Vi fik en mail, som var tiltænkt vores konkurrence, men Malene havde desværre ikke set at den var slut d. 12/2-13 kl. 18.00 – Men stoppede det Malene i at sende os en mail, bare fordi jeg har stoppe for tilgang af indlæg på selve konkurrencen? Nej! det gjorde det ikke… Heldigvis!

Sikke nogle tanker Malene har gjort sig…. Vi har fået lov til at bringe Malenes meget gennemtænkte og utroligt gode forslag som et indlæg her. For vi synes ærlig talt at det fortjener at du også læser det og frit kan bruge ideen hvis du synes den er lige så fantastisk som vi gør.

Vi takker Malene, rigtig mange gang for det gode forslag og vi belønnede den gode idé, ihærdighed og gåpåmod selv om konkurrencen var slut, med en e-havebog.

Overskriften på mailen er

Idé til jeres hæk, selvom jeg ikke nåede at deltage i jeres konkurrence

Hej Annette og Torsten.

Tillykke med bloggens 3 års fødselsdag.

Sikke en sjov konkurrence, det er lige noget der kan sætte gang i fantasien. Jeg nåede ikke at tænke færdigt, inden kl. 18, så jeg kunne ikke få lov til at skrive forslaget på jeres blog, efter I havde sluttet konkurrencen. Men det satte virkelig gang i de små grå, for det var en rigtig sjov udfordring I her lagde op til at løse. Så jeg syntes I skulle ha’ mit svar, selvom jeg ikke længere kan deltage i konkurrencen.

Jeg tænkte først: I skal da lade planterne vokse op, som en stramt klippet hæk rundt om trampolinen, og slutte hækken af med nogle delfiner, der svømmer rundt på toppen, i halen efter hinanden. Det blå plastik man ofte bruger langs trampolinens kant, kunne i fantasien omdanne trampolinen til delfinernes bassin.

Men når I nu skriver om Rapunzels tårn, så tænker jeg også umiddelbart ridderborg med små vinduer og takker på taget, og en drage der slynger sig langs toppen af hækken i den runde bue. Det ville være oplagt. Men det tager lang tid, for en hæk at blive stor, og det tager endnu længere tid, når der skal formes noget, og det skal nå at komme til at ligne noget. Det er nok tvivlsomt, om jeres børn stadig er i legealderen til den tid. Er det så stadig det I har lyst til at se på?

Når børnene ikke bruger trampolinen længere, hvad skal pladsen inden for hækken så bruges til? Mon ikke det kunne blive en rigtig hyggelig krog at sidde i, nærmest som et lysthus? Men så skal det også være noget som kan appellere til voksne. Altså noget der kan appellere til både voksne og børn, og som har noget eventyr, mystik eller noget gådefuldt og magisk over sig….. hm!

Hvad med at klippe hækken inspireret af Stonehenge?

stonehenge
Billede lånt på nettet her

Disse kæmpemæssige sten der vejer flere tons hver, og som danner et kæmpestort monument i England. Hvordan i alverden har man dog for 5.000 år siden kunnet transportere disse store sten? Hvordan har man kunnet rejse dem op på højkant? Og endnu mere mystisk, hvordan har de fået de kæmpemæssige sten lagt oven over de andre kæmpe store sten, som står på højkant? Hvad var det for et særligt formål, der var vigtigt nok til, at man for ca. 5.000 år siden ville investere så meget tid og enorme kræfter, for at rejse dette imponerende monument? Jeg synes i hvert fald at Stonehenge sammen med pyramiderne, Mayaernes pyramider og kalender,  og andre oldtidsfund, kan få os nutidsmennesker til at tvivle på om stenaldermennesket virkeligt var så primitivt, som mange nok umiddelbart har forestillet sig. Jeg tror faktisk de har været mindst lige så intelligente som vi er i dag. De har bare ikke altid haft de samme forudsætninger som os andre.

Stonehenge danner rammen omkring mange myter, sagn og eventyr:

 • Der er historien om, at jorden skulle være blevet besøgt af UFO’er og rumvæsener i stenalderen, og at de skulle have været bygherrer på både Stonehenge og de Egyptiske pyramider. Disse rumvæsener skulle ifølge myten bl.a. have parret sig med jordboerne, og midlertidigt have ophævet tyngdekraften.
 • Myter fortæller om kæmper, der bragte de enorme sten til England, helt fra Afrika.
 • Der har også været sagn om, at Stonehenge skulle være bygget af Romerne, Mykenere, Fønikere, eller sågar af vikingerne.
 • Den mest eventyrlige fortælling, handler om Kong Arthurs rådgiver og troldmand Merlin, der hjalp Kong Arthurs far, (imens han var konge), med at bygge et mindesmærke over to prinser, der var blevet slået ihjel. Ved hjælp af magi, rejste Merlin de 80 kæmpestore sten op, til det monument vi kender i dag. Kong Arthur og Merlin kender vi også fra eventyret om Sværdet i stenen.

Om man skulle bruge de store sten til en form for kalender eller til at tilbede solen, månen, guderne, eller om monumentet er blevet brugt som landemærke over en massegrav for soldater faldet i kamp, eller som gravsted for betydningsfulde mennesker som fx kongen, har i mange år været et mysterium. Rundt om Stonehenge har arkæologerne fundet mange gravhøje, og man kan uden tvivl forestille sig, hvordan mennesker i alle de ca. 5.000 år, hvor disse kæmpemæssige sten har stået der, har imponeret og forundret mennesker. Nogle har måske troet det har været gudernes værk.

stonehenge
Billede lånt på nettet her

Med hækken klippet på en måde som giver mindelser om Stonehenge, vil man kunne sidde i et lukket og hyggeligt rum, men stadig med mulighed for, at kunne se ud i resten af haven, imellem de store ”sten”.

For at pointere illusionen om de store sten, kan I rent faktisk placere en stor sten i nærheden af tårnet og hækken. Måske endda med et svær i stenen, som børnene (ikke) kan rive ud af stenen? Måske har stenen og sværdet været brugt til at lave (sten)hækken? (altså I digter videre på jeres eget lille hæk-eventyr). Stenen kan i hvert fald være med til, at tilføre haven endnu mere eventyr, og I kan fortælle børnene eventyret om Kong Arthur og sværdet i stenen, hvis de ikke allerede kender historien. På den måde kan man måske også trække fortællingen om Stonehenge ned på børnenes niviau. Her har I altså et eventyr, der vil kunne begejstre og forundre både børn og voksne 🙂 Hvis I ydermere holder fast i, at der skal bruges sten, helt eller delvist, til jeres tårn, så hænger tingene også rigtig godt sammen.

Rigtig god arbejdslyst. Jeg håber I finder en løsning på udformningen af jeres hæk, som I vil blive glade for, både nu og i årene der kommer.

Med venlig hilsen

Malene

www.ladromantikkenblomstre.blogspot.com


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

4 svar til “Idé til jeres hæk, selvom jeg ikke nåede at deltage i jeres konkurrence.”

 1. Annette Lund Andersen Avatar

  Det var en tak for dit gode forslag som udløste at du også modtog en boge Malene 🙂 det fortjente du helt sikkert og konkurrencevinderne har også fået deres bøger.

  Vi bliver helt sikkert glade for hække når den bliver højere og klippet mere i form, end som den er lige nu.

  Haveknus
  Annette

 2. Helle Commerou Avatar

  Det er da også en helt fantastisk ide hun har bygget videre på, spændt på og se hvordan i griber de an. Og virkelig velfortjent vinder i fandt.. Hilsen Helle

 3. Malene Avatar

  Ps.
  Helle fra “Blomsterhatten” siger, at hun får en mail fra dig, når du laver nye indlæg. Hvordan får jeg også det?
  Venlig hilsen Malen

 4. Malene Avatar

  Hej Annette og Torsten.
  Hvor er det bare herligt, at byde ind med en idé, når den bliver modtaget med så enorm en begejstring. Sikke fantastiske billeder I har fundet frem til jeres indlæg/min mail:-)
  Jeg havde jo slet ikke regnet med jeg kunne deltage i jeres konkurrence alligevel, så det var vel nok en overraskelse:-) Jeg syntes bare udfordringen var sjov, jeg elsker jo sådan noget med haveplanlægning, og I havde jo selv mange stikord der kunne sparke gang i fantasien. Da først den kørte rundt i hovedet på mig, så var det jo også rart for mig, at få idéerne afleveret til jer, så I kunne få mulighed for at se mine tanker.
  Jeg glæder mig til at læse din e-bog, Annette.
  Jeg håber I bliver glade for hækken i mange år frem:-)
  Kærlig hilsen Malene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.