Flyttedag for nogle af vores planter

Januar har indtil nu vist sig fra sin milde side, så denne weekend skulle der være flyttedag for nogle af vores planter. Da vi flyttede fra vores parcelhus i Langholt tog vi som tidligere beskrevet mange af vores planter med. De blev placeret hos både venner og familie, som hellere end end gerne ville være plantesittere. Andre har vi haft i den gård der hører til ejendommen hvor vi bor, men nu skal det være slut! Nu skal de ud i vores temmelig tomme kolonihave.

Planterne holder flyttedag.
Første læs planter er klar til afgang

Planterne holder flyttedag

Vi har en lille trailer som jeg på tidspunkt lavede høje sider på, og den er meget praktisk. Jeg har monteret en plade på trailerens bagklap så den fungerer som en rampe. Så plante efter plante blev sat ind i traileren, og derefter kørt til kolonihaven. Den ligger ikke mere end 4 kilometer fra lejligheden, så det tager ikke lang tid at komme derud. Normalt cykler vi, men ikke denne gang!

Ude ved kolonihaven kan vi læsse af lige uden for havelågen, så der er ikke langt at køre med planterne heldigvis. En for en bliver de læsset på en trillebør og kørt ind i haven.

Aflæsning af planter på store flyttedag
Planterne køres ind på en trillebør så ryggen skånes

Alle planterne køres ind til huset, og det går nemt med en trillebør. Krukkerne og baljerne er heldigvis ikke større end at de er til at håndtere. Så en for en køres de ind i kolonihaven, hvor de skal blive i deres krukker og baljer indtil de skal plantes ud i haven.

Planterne kører en efter en med en trillebør
Det går stærkt med trillebøren!

Ind under udhænget

Planterne kommer resten af vinteren, eller i hvert fald indtil de skal plantes ud, til at stå under udhænget på huset. Det var et godt råd vi fik af Poul Erik Brander fra Orangeriet Nandina i Gravlev ved Rebild Bakker. Hvis planter står i krukker eller baljer, er vand og frost en meget dårlig kombination. Hvis de kan stå under et udhæng så får de ikke helt så meget vand og på den måde klarer de sig meget bedre.

Vi har endnu ikke lavet en plan for hvor planterne skal stå, så i første omgang skal de blive i deres baljer. Lidt ærgerligt for det er ellers perfekt plantevejr og plantetid, men vi vil helst plante dem på deres blivende sted.

En for en bæres baljer med planter ind under det lille udhæng
Planterne placeres under det lille udhæng på taget

Det ser temmelig miserabelt ud, men den tidligere træterrasse var livsfarlig så den skulle væk. Foråret kommer til at stå i oprydningens tegn, så det skal nok blive flot. Hækken tog lang tid at få klippet ind, så vi valgte at vente med oprydningen. Havearbejde skal være godt for sjælen, og det er dumt at løbe sur i det, for så forsvinder den gode følelse. Jeg har også lovet mig selv at jeg kun vil gå i gang med et projekt ad gangen. Det kostede haveglæden i vores første have, at der var for mange halvfærdige projekter. Det må siges at være selverkendelse!

Det store smil er fremme selvom det er flyttedag
Det må gerne være hårdt at holde flyttedag, men det skal helst også være sjovt!

Det var en stor tilfredsstillelse at få nogle af vores mange planter ud i kolonihaven, og jeg glæder mig til at få lavet en plan for hvor de mange planter skal plantes. Mere om det her på bloggen, hvor jeg vil fortælle mere om vores planer. Det skal nok blive godt!


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

6 svar til “Flyttedag for nogle af vores planter”

 1. Torsten Avatar

  Hej Ulla
  Mange tak for hilsenen, og lidt sjovt at der er så mange lighedspunkter 🙂
  Jeg kan kun give dig ret i at det er rart at have sjælen med, og jeg har også lært at elske processen, og ikke kun fokusere på resultatet. Havearbejdet giver meget mere glæde på den måde.
  Havehilsner Torsten

 2. Avatar
  Anonym

  Faldt lige over jeres blog, og glæder mig til at følge jer på vej i den nye kolonihave. Det er vel ved at være 4 år siden jeg fik en kolonihave på 400 kvadratmeter ca. 4 km fra mit hjem, så der er jo nogle paralleller…
  – Vi er stadig i gang med anlægsfasen, så det er ikke gået hurtigt, men til gengæld når man jo at få sjælen med, og vi arbejder os efterhånden igennem spadestik for spadestik. Så pøj-pøj til jer!

  Hilsner fra Ulla

 3. Torsten Avatar

  Hej Lisbeth
  Ja det var et rigtig godt råd vi fik af Poul Erik, og han ved hvad han snakker om, så vi tror på det 🙂 Umiddelbart tror jeg ikke at det bliver nødvendigt at vande krukkerne, da vi ikke har nogen der er helt små. Udhænget er ikke så stort, så de skal nok få vand fra oven, men de kommer ikke til at drukne. Der er også lukket for vandet i kolonihaven om vinteren, så vi ville være nødt til at fragte al vandet derud i dunke! Vi skal helt sikkert holde øje med krukkerne og jeg skal nok skrive om hvordan kommer til at gå med dem 🙂
  Havehilsner Torsten

  PS: det er selvfølgelig kun om vinteren at de skal stå under udhænget.

 4. Torsten Avatar

  Hej Lene
  Det er jeg glad for at høre 🙂 Der skal nok komme meget mere på bloggen, og der er nok at tage fat på!
  Havehilsner Torsten

 5. Lisbeths Haveblog Avatar

  Det er en god erfaring at tage med sig, at det først og fremmest skal være sjovt at have have 🙂
  Interessant, at I er blevet tilrådet at sætte potter under tag. Vil I vande dem? (Gælder det også små potter??)
  Vh Lisbeth

 6. Lene Avatar
  Lene

  Det bliver så spændende, at følge opbygningen af jeres nye have.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.