Havevandring ad Cotswold Way

Havevandring i det skønne England

Glæden ved have synes jeg kommer aller bedst frem når man deler den med andre. Jeg er i den ret så heldige situation at jeg har indtil flere kolleger at dele min haveglæde med. Her den anden dag fortalte en af dem om en havevandring hun og en anden kollega lige havde været på. Turen gik til det smukke Cotswolds i det sydlige England. En egn med bløde bakker, snoede smalle veje og masser af smukke haver.

Smukt hus i det skønne Cotswolds
Et billede af et typisk sandstens hus i Cotswolds. Fantastisk med de mange formklippede buske, “Topiary”

Vandretur i midtengland

Vi havde faktisk været sammen på havevandring tilbage i 2012, og de havde længe haft lyst til at vende tilbage. Dengang boede vi i en uge i centrum af Chipping Campden, i et rigtig hyggeligt byhus, et “cottage”. Denne gang skulle turen dog være noget anderledes. De skulle kombinere havebesøg med en vandretur ad den kendte vandrerute The Cotswold Way. Så det må kunne kaldes ægte havevandring!

Turen skulle ganske vist starte med en overnatning i Chipping Campden, men kun en enkelt nat. De næste 14 dage skulle de vandre mellem og bo på forskellige hyggelige hoteller og Bed & Breakfast. Hver dag gik de op til 15 km, men der var stadig masser af tid til at se de haver de kom forbi på vejen.

En af de haver de dog skulle se inden vandrestøvlerne blev snøret var Hidcote Manor Garden. Vi så den sammen i 2012, men det foregik mest i silende regn! Det ses vist på billedet nedenfor. Vi fik ikke så mange billeder, da kameraet druknede!

Indgang til haven ved Hidcote Manor i Cotswolds
Her ses indgangen til haven ved Hidcote Manor i Cotswolds.

 

Havekig i haven ved Hidcote Manor
Et flot kig gennem flere haverum i haven ved Hidcote Manor

Vi så, trods regnen, mange fine detaljer i haven. Den flotte hæk i midten af billedet er en blanding af blodbøg og kristtjørn.

Jeg har ingen billeder fra mine kollegers vandretur, men jeg har heldigvis billeder fra vores fælles tur derovre. Dem må I nøjes med, men jeg skal hilse og sige at vandreturen helt klart kan anbefales. Uanset om man er til haver eller ej. Deres tur var på godt 100 miles, cirka 160-170 km. Den går fra Chipping Campden til Bath. Et godt tip jeg skal sige videre er at tage noget læsestof eller en krydsogtværs med. Overnatningen er ofte i meget små byer uden underholdning!

Badminton House

En have de også ville gense var haven ved Badminton House, ikke så langt fra Bath. Badminton House har givet navn til sporten badminton, men er nok bedst kendt for det årlige ridestævne. “Badminton Horse Trials“, et internationalt military stævne som har været afholdt siden 1949.

Her er nogle billeder fra den smukke have, og imens kan du jo overveje om det er Cotswolds der skal være rejsemålet i 2019!

Havevandring til Badminton House.
Her ser du en del af Badminton House, set fra en af de store plæner ved huset.

 

Kirken ved Badminton House
I baggrunden kan du se kirken ved Badminton House, og haverummet er fyldt med klippede hække og smukke stauder.

 

Staudebede ved Badminton House
Her er nogle af de mange bede ved hovedbygningen

 

Rosenhave ved Badminton House
Vi var så heldige at møde hertuginden, og hun fortalte at hun ikke bryder sig om røde blomster. Så dem er der ingen af! Højst en pink udgave.

 


Udgivet

i

af

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.