Forny din gamle hæk

Forny din gamle hæk. Er din hæk blevet bred, høj, tynd og gennemsigtig, så kan du forny din gamle hæk.

August og september er som regel de måneder, hvor vi klipper hækken sidste gang inden vinter. Det kan være et rigtig godt tidspunkt at forny din gamle hæk, da fuglene er færdige med at ligge på rede. Dermed forstyrrer du ikke fuglene eller ødelægger deres reder, når du går i gang med at beskære din hæk meget kraftigt.

Forny din gamle hæk - bred hæk der trænger til beskæring

Som du måske kan se her er hækken for bred. Grenene er 1/2 meter lange og det giver en meget bred hæk. Det vil sige at hækken optager alt for meget plads i haven. Det betyder meget at fjerne 1/2 meter hele vejen rundt. Især i vores lille kolonihave 😊

Forny din gamle hæk - den er godt bed denne gamle naurhæk

Hækken inden klipning og hækken efter klipning.

Forny din gamle hæk - klip næsten ind til hoved stammen på den ene side 1. år

Lige nu, midt i august, er et godt tidspunkt at forny din gamle hæk. Vejret er stadigf fint, i hvert fald de fleste år. Det er nu noget lettere at arbejde i godt vejr end i vintermånederne hvor regn og kulde kan gøre arbejdet mere surt.

I vores kolonihave er hækken blevet klippet forkert og dermed er den blevet bredere med årerne. Den bliver langsomt bredere, hvis man kun studser hækken, hver gang man klipper. Du skal huske lige at tage lidt mere og klippe ind. En hæk kan være både tæt og flot selv om den ikke er særlig bred. Se lige her på denne naurhæk, som er over 40 år gammel.

Forny din gamle hæk - så flot kan din gamle hæk blive, når den bliver klippet helt ind og får lov at vokse igen

Når du vil forny din gamle hæk og klippe helt ind til stammen, må du kun gøre dette på den ene side det 1. år, for ellers stresser du den for meget og den kan tage skade eller i værste fald gå ud. Det ene år kan du tage siden ind mod haven og det næste år kan du tage siden ud mod vejen eller aftale at din nabo gør det, inde hos dem. På denne måde opnår du at få en ny sund hæk uden brug af penge 😊👍

Have hilsen
Annette

Hæk af klatrehortensia

Hækbeplantning

 


Udgivet

i

af

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.