Klatrehortensia som hæk smuk og anderledes…

Klatrehortensia som hæk, det er altså et utroligt flot syn. Klatrehortensia er et smukt og overdådigt syn i sig selv, men at bruge den som hæk, tager jo næsten pusten fra en.

Klatrehortensia som hæk. Se lige denne helt fantastiske hæk som udelukkende består af klatrehortensia. De smukke store blomster skærme, med den vidunderligste duft der krydre luften når man går forbi. De smukke blomster som faktisk er rigtig fine når du kommer helt tæt på hækken. Fine hvide blomster der næsten ligener så broderier på stilke.

Klatrehortensia som hæk

Det ser nærmest ud til at hækken med klatrehortensia bare fortsætter i det uendelige.
Den er utrolig smuk og temmelig lang, tror den er ca. 100m lang. Det giver et overdådigt og frodigt smukt udseende.

image

Klatrehortensiaens blomster er små og fine med lidt større randblomster og de har en helt fortryllende duft. Alle insekterne er vilde med denne fine hortensia som giver rigtig god nektar.

image

Så smukt og sådan en overdådighed ses ikke hver dag. Det er et meget smukt alternativ til den almindelige liguster eller bøgehæk, som vi ser rundt om i vores villakvartere. Smuk hele året, men den kræver selvfølgelig et hegn af en slags for at have noget at klatre på.
Det kan være hegn af forskellig slags, enten trådhegn eller et regulært hegn i planker.
Det skal være et godt og stabilt hegn, da planterne får en hel del tyngde når de bliver store.
Det gælder både når de som her står i fuldt flor eller når de står dækket af sne og frost om vinteren

image

Denne klatrehortensia hæk findes i Nordjylland, jeg kørte tilfældigt forbi og måtte bare tage billeder, jeg kunne slet ikke lade være. Det bedste som du jo desværre slet ikke kan fornemme på billederne er DUFTEN. Duften er aldeles bedøvende og i mine næsebor helt fantastisk.

 


Udgivet

i

af

Kommentarer

Ét svar til “Klatrehortensia som hæk smuk og anderledes…”

  1. Lisbeths Haveblog Avatar

    Hvor er det dog en fantastisk hæk. Jeg er i forvejen vild med klatrehortensie og har den i et hegn på bare et par meter. Den hæk, du viser er overdådig. Også fordi den åbenbart får lov at blive bred uden at de skønne blomster klippes af. Jeg har også set den som flot bunddække, og har den selv som et lille opstammet træ på en meters højde. Billede: https://byhaveniebeltoft.dk/hydrangea-anomala-ssp-petiolaris-klatrehortensie/
    Tak, for synet.
    Mange hilsener, Lisbeth