Spring til indhold

En klatrerose i grantræ… Det skal prøves…

En klatrerose i grantræ… Ja det har jeg ønsket mig og jeg tror det vil lykkes, se nu bare her…

En klatrerose er mange forskellige ting. I dette tilfælde tænker jeg på en rambler rose, som denne, jeg er ved at få til at vokse op i mit grantræ. Det er med dette, som med alt andet havearbejde, et tålmodigheds arbejde. Især når jeg har plantet rosen ved foden af et grantræ og i skyggen af både roser og sargents æbler. Det betyder at rosen virkeligt skal ville livet…

En klatrerose til grantræ - Rose Helenae Lykkefund

Det er nok 3 år siden den blev plantet,  og hvert år har jeg trukket og hevet i grenene for at de skulle blive lange nok til at nå op i træet…  Se,  som jeg sagde, så er det tålmodigheds arbejde. Nu er det sørme lykkedes denne fine hvide klatrerose (rambler, eng.), at nå op til de nederste grene på grantræet. Se de titter lige op over for at kigge på solen.

Rose Helenae Lykkefund

Det kræver en bestemt slags rose, der kan klatre mange meter, for at få den til at kravle op i et højt træ. Det er den slags, som hedder en rambler på engelsk. Denne kan klatre op til 10m, så den kan fylde eks. et træ med de skønneste blomster.

Rose Helenae Lykkefund - en rambler rose eller om du vil en klatrerose

Jeg forventer simpelthen at få et blomstrende grantræ, ikke kun med kogler, men med skønne duftende hvide roser. Rosen hedder Rosa Helenae Lykkefund og er en meget robust og utroligt velduftende rose. Rosen kun blomstre en gang, men sikken en gang.

Om grantræet kan holde til rosen i længden, gør ikke så meget. Da ikke er så kønt længere og vi har tænkt at skære toppen af. Det kan så leve så længe det kan og vil sammen med rosen.

En klatrerose i grantræ, eller på vej op i grantræ

En klatrerose i grantræ er et ønske og en vision om at give en smuk rose et naturligt klatrestativ.

Se andre roser fra haven på rosenlisten

Haveknus Annette

 

1 tanke om “En klatrerose i grantræ… Det skal prøves…”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.