Drivhus i haven

Vejret i Danmark kan som bekendt være lidt drilagtigt, og garanti for godt vejr er der ingen der vil give. Men så er det godt at der findes andre metoder! Nemlig at få sig et drivhus i haven.

Vi kan ikke lave om på vejret, men en anden måde at nyde haven på er ved at investere i et drivhus. Hvis du placerer dit drivhus strategisk i haven, kan du være midt mellem blomster og bede. Endda uden at få vand i håret på en regnvejrsdag.

Trædrivhus - set ved Heides Planteskole i Thisted

Det er i dag muligt at få drivhus i alle størrelser og mange udformninger, så der er næsten en udgave til enhver smag og pengepung. Om du er til et i træ, stål eller aluminium. Om det skal stå i rå udgave eller malet i alverdens farver, så er der et drivhus til dig.

Flot sort trædrivhus med skyggegardiner i taget

Et drivhus i oliebehandlet eller malet træ er et stort ønske for rigtig mange haveejere. Der er da næsten heller ikke noget smukkere end eksempelvis et malet drivhus i træ. Måske oven i købet med indgangsparti, sprossevinduer og måske en cresting på taget.

Den måske eneste ulempe ved et drivhus i træ er at det kræver en del vedligehold. Som alt andet træ der bruges udenfor skal det jævnligt vedligeholdes med maling eller olie for at holde i mange år.

Classica Botanic Eventyrlig stemning til haven.
Den eventyrlige Classica Pavillon Botanic 16 kantet

Hvis du ikke er så vild med at lave vedligehold ud over pasningen af græsplænen og blomsterbedene, så er det bedre at vælge et drivhus i aluminium. Lige meget om det er malet i en farve eller det står i ubehandlet udgave, så er det næsten uforgængeligt. Det eneste der kræves er en omgang grundig rengøring om foråret. Det er for at fjerne alger på glas og profiler og for at begrænse svampesporer fra sidste års plantevækst. Brug blot en spand med varmt sæbevand og en blød børste, og det bedste at bruge er almindelig brun sæbe. Husk at skylle efter med rent vand.

Billedet herover er af et Classica drivhus, som er forsynet med ekstra tilbehør. Spiret og de dobbelte døre er lavet i samarbejde med blomsterkunstneren Tage Andersen, og er med til at understrege det eventyrlige.

vindruer fra vores pavillone - Himrod stenfri

Et drivhus behøver ikke at være særlig stort for at kunne indeholde både et bord med 2 stole og et antal tomatplanter og krydderurter. Der findes næsten ikke noget bedre end at tage eftermiddagskaffen med ud i sit drivhus på en lun februar eftermiddag, hvor det ellers vil være for koldt at sidde ude. Så er man ude i haven, men alligevel indenfor i varmen.

  Rose New Dawn i drivhus

Udover en klatrende vin er det også flot med en klatrende rose i drivhuset. Så kan man nyde duften af blomster mens man sidder og nyder kaffen.

Drivhus med kapillærkasser og plantesække med tomater.

Når solen rigtig er fremme om sommeren kan tomatplanter drikke rigtig meget vand, og så er det godt med automatisk vanding. Her er der brugt kapillærkasser med plantesække ovenpå, så tomatplanterne selv drikker efter behov.