Havefestival – Chelsea Flower Show 2018

Det er ved at være sidste chance hvis du skal besøge maj måneds – og måske verdens – største havefestival eller haveshow, nemlig Chelsea Flower Show. Arrangementet starter i dag, og slutter efter 5 lange dage af på lørdag. Jeg kan se at der er enkelte billetter tilbage, så hvis du kan finde en flybillet, så kan den spektakulære havefestival klart anbefales. Måske du er i den heldige situation at du allerede er i London, og mangler et tip til hvad du skal lave af spændende ting!

Godt besøgt, dejligt vejr på Chelsea Flower Show 2010

Tusindvis af besøgende

Den kæmpestore havefestival har op imod 157.000 besøgende, det er det maximale området har plads til. De besøgende kan se frem til mange forskellige showhaver, og et utal af udstillinger med blomster og havetilbehør. Se meget mere på dette link: https://www.rhs.org.uk/shows-events/rhs-chelsea-flower-show

Vi deltager ikke selv i år, men Annette og jeg har besøgt showet flere gange, og vi har nydt det hver gang. Husk at sætte en hel dag af til et besøg, for der er rigtig meget at se. Sidste gang vi var på besøg, var til 100 års jubilæet i 2013, så det er vist snart tid igen!

I 2013 var vi heldige at få billetter til åbningsdagen, som kun er åben for pressen, og VIP gæsterne. Her er det noget nemmere at få nogle gode billeder af især showhaverne, og det er dem vi er mest interesserede i. Her viser de dygtigste havearkitekter og anlægsgartnere i specielt Storbritannien det bedste de kan præstere. Fra helt små haver til meget store haver, vises der eksempler på hvor flot det kan gøres.

Best in show garden 2013 Chelsea Flower Show

Mange kendte besøger denne havefestival.

Hvis du godt kunne tænke dig at se nogle kendisser både indenfor og udenfor haveverdenen så er denne havefestival helt sikkert et godt sted at forsøge sig. Vi har bl.a. set Monty Don, Alan Titchmarsh og Joanna Lumley, og snakket med Joe Swift og Chris Beardshaw. Et par rigtig behagelige personligheder for øvrigt.

Vi har ikke selv set dem, men der er også altid royalt besøg til showet fra det britiske kongehus.

Vi har tidligere skrevet om Chelsea Flower Show, så brug gerne søgefunktionen for at læse mere om dem. Ellers er der et par direkte links her:

Fra 2013 og fra 2012.

Lidt stemningsbilleder skal du heller ikke snydes for, så her er nogle eksempler på hvad vi har set under vores tidligere besøg.

Her er det en vinderhave i japansk stil fra 2013.

Chelsea Flower Show 2013 - best artisan garden,

Det næste billede er en have fra showet i 2010.Vand i haven - vild luksus

De næste billeder er fra den store pavillon, hvor der er planter og blomster i tusindvis.

lysekroner / chandeliers of flowers Damen med orkider Jordbaer på Chelsea Flower Show

 


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.