Spring til indhold

Foderkugler uden net… er et must!!

Foderkuglerne ligger godt i foderkugleautomaten

Foderkugler til fuglene i haven er et hit og vi køber mange af dem hvert år…

Vi køber foderkugler både for fuglenes og vores egen skyld. Det er så hyggeligt at sidde og kigge på dem inde fra stuen, køkkenet, campingvognen eller udestuen. Det er sjovt at se hvordan de kappes om at få de bedste bidder.

En spætmejse spiser sig mæt på fodderbrædtet. Foderbrædt og foderkugler er godt til småfuglene.
En spætmejse forsyner sig ved fodderbrædtet.

 

Solsorten spiser af en foderkogle i stedet for en foderkugle.
Solsorten har det stor overblik over maden, en foderkogle og en nøddeautomat.

Det er især sjovt hvis der kommer mange forskellige slags fugle og spiser af din fuglerestaurant. Det er sjovt at finde ud af hvilke arter de forskellige fugle er. Det er også sjovt at se hvor mange flotte farver, vores små og store fugle har. Var det en spætmejse, bogfinke eller en rødhals? Eller måske en topmejse, skovspurv, en grønsisken eller… ja der er så mange arter. Var det et par eller var det 2 rivaler der kæmpede om den bedste bid…

Nøddeautomaten bliver ligesom foderkugle automaten flittigt brugt.
Topmejsen har travlt i nøddeautomaten. Noget udtydeligt.. håber det går..

Der er så mange hyggelige oplevelser med med de små fjerede venner i haven. Vi har fornøjelsen ved vores campingvogn hvor vi fodrer både fra foderbrædt og fra de forskellige automater. Det har givet anledning til mange samtaler og sjove oplevelser i buskadset bag vores vogn.

Det at der er et buskads gør at de små spurvefugle ikke er bange og kommer flittigt, sammen med de lidt større spurvefugle som solsorte og ind imellem en flagspætte. Det har været koldt, så fuglene har nydt deres foderkugler i den fine holder.

Vi har købt denne fine holder, da vi egentlig ikke kunne få foderkuglerne til at hænge nogle steder. I hvert fald ikke så vi havde glæde af at kigge på fuglene samtidig med at de spiser. Det er jeg super glad for at vi har gjort.

Foderkugler ligger godt i foderkugle automaten
Foderkugleautomat til foderkuglerne uden plasticnet.

Brug foderkugler uden plasticnet
Den anden dag, så jeg så dette billede af en lille blåmejse, tror jeg det er. Der tænkte jeg at disse holdere til at lægge foderkugleren i simpelthen er et must. Dette syn er der ingen der ønsker at se, vi fodre jo netop for at holde de små i live.

Foderkugle med plasticnet virker som dødsfælde. Brug foderkugler uden plasticnet.
Foderkugle har virket som fangstnet / dødsfælde. Den er desværre død, den lille fugl.

Brug dine foderkugler uden plasticnet og hæng en foderkulge automat op i stedet. Det bliver meget mere sjovet at sidde og kigge med god samvittighed på de små spurvefugle. Især når vi ved at de ikke kan hænge fast i plasticnette og vi i stedet ser dette skønne syn af fugle der spiser ved foderbrædtet. Husk det er helt fint at fodre hele året, både din og fuglenes skyld.

Fuglenet er godt til spurvefuglene
Fugleneg er også godt til fuglene om vinteren

4 tanker om “Foderkugler uden net… er et must!!”

  1. Vi har ikke nogle af de store fugle her, udover skader og de er meget sky. De når nærmest ikke at stjæle inden de er fløjet igen.
    Dejligt at I stadig fodre selv om i har tyveknægte på besøg… De skal vel også spise 🙂

  2. Sikken et dejligt spissested til fuglene 🙂
    Det ser ikke ud til, at I har problemer med råger, krager, alliker og skader. Vi har desværre lidt udfordringer med de store fugle, som gladeligt kommer i store flokke og spiser al maden – meeen det afholder os stadig ikke fra at hænge/lægge mad ud 🙂

  3. Det var dog forfærdeligt, at de grimme grønne net ligefrem kan slå fuglene ihjel. Det er endnu en god grund til at købe foderkuglerne i store poser – uden net.
    Hvor er det fint, at I har plads til et lille buskads, hvor I kan fodre, og fuglene kan spise i sikkerhed. Forhåbentlig har/får I ikke problemer med rotter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.