Spring til indhold

Chelsea Flower Show 2013 – 100 års jubilæum…

Dette års Chelsea Flower Show 2013 blev skudt i gang i går. Et show der har gjort sig bemærket i hele verden og som må betegnes som Havedesignernes olympiske lege… I år er 100 års jubilæum for dette fantastiske flotte haveshow.

Chelsea Flower Show 2013

Der er i år 15 fantastiske show haver og 10 af dem vandt flotte guldmedaljer. Hvilket siger noget om den meget høje standard. Som ses, på Chelsea Flower Show ikke bare i år, men hvert år.

Der findes 3 forskellige kategorier hvor man kan præsentere det ypperste indenfor havedesign. Nemlig de helt store showhaver, de mindre Artisan Gardens og til sidst en nyere kategori, som hedder Fresh Gardens.

Vinderen af Best in Show, den eftertragtede hovedpræmie og titel. Som beviset på at man har lavet den bedste af alle de store haver. Blev i år Trailfinders Garden, helt fra Australien… De har deltaget i de sidste 9 år og vundet i alt 5 guldmedaljer og 4 sølvmedaljer de foregående år.

Fleming Nurseries havde sagt inden dette års show, at det bliver den sidste showhave de bygger på Chelsea Flower Show. Og sikke en finale… at gøre det med… BEST IN SHOW!

Her er et billede af den glade stab. De stillede op til det officielle pressebillede til at sende ud. Jeg var så heldig at få lov at være på træterrassen og tage billeder…! 🙂

Best in show - Trailfinders Garden - Fleming Nurseries

Hele det store hold der har bygget denne fantastiske have. Den glade designer Philip Johnson fra Phillip Johnson Landscapes sidder med Best in Show skiltet. Wes Fleming fra Fleming’s Group, sidder med den velfortjente guldmedalje.

Best in show garden 2013 Chelsea Flower Show

Det utroligt smukke studio, som giver en helt fantastisk flot effekt i haven. Det er lavet af flere forskellige træpaneler, når du står inde i det flotte studie, fuldstændig forsvinder for ens syn. Det giver en fornemmelse af at være i et med naturen… ret kompleks og smuk skulptur i haven.

Chelsea Flower Show 2013 - Best in show

Billede af selv haven, men uden at du har mulighed for at se den flotte Billabong, (naturligt vandhul der aldrig tørre ud, på aboriginal). Det smukke trædæk som er formet som en muslingeskal.

Haven er et rigtigt studie i den Australske fauna. Designeren Phillip Johnson er kendt for at designe haver som er miljøvenlige og tager hånd om naturen. Som han fortalte mig: “Min egen have er designet på samme måde hjemme i Australien. Dog ikke helt op i den standard som denne her.”

Smuk have som virkelig skilte sig meget ud, fra de andre haver på Chelsea Flower Show 2013, the centenery show, som årets show bliver kaldt

Vinderhaven som den bedste Artisan Garden er Ishihara Kazuyuki Design Laboratory.

Chelsea Flower Show 2013 - best artisan garden,

Jeg var lige ved at sige, nå ja det gjorde jeg jo så…! at det var som sædvanlig en af de smukke Japanske haver der vandt… 🙂 Designeren Ishihara Kauzuyuki vandt for andet år i træk… hvilket er fuldt forståeligt, for selv mens jeg stod og fotograferede haven, kunne jeg mærke fornemmelsen af at jeg kom helt i zen – man slapper helt af i hans flotte japanske haver.

Chelsea Flower Show - best artisan garden 2013

En perle af en japansk have.

Fresh Gardens er de noget mere moderne og specielle haver som er nytænkende og på forkant med havedesign!

Vinderhaven blev The Scape med temaet “after the fire” som er baseret på regenerering efter en skovbrand. Denne have viser hvor fantastisk naturen er. Hvordan samspillet er mellem de sorte og afbrændte trægrene, og den nye vegetation som hurtigt kommer igen. De har formået af fange essensen af denne kraftfulde og smukke proces på en fantastisk måde.

Best fresh garden chelsea 2013 - after the Fire

Flot orange bassin og lille kanal der skal fange essensen af ilden.

Dette var vinder haverne på Chelsea Flower Show 2013. Som de tager sig ud i denne uge. Der er totalt udsolgt, så har du ikke fået en billet endnu, ja så er det desværre for sent…!

 
 

6 tanker om “Chelsea Flower Show 2013 – 100 års jubilæum…”

 1. Meget spændende. Godt jeg kan sidde hjemme og se dine billeder, når jeg ikke selv har mulighed for at være der.
  Har faktisk aldrig været der, men det ville helt sikkert være en kæmpe oplevelse.

 2. Det har jeg ikke endnu Hanne, men det kommer og jeg skal nok skrive en hel del om de forskellige haver, nogle af de andre ting vi også så 🙂

  Vi er kommet hjem i går Hanne 😉

 3. Ihhhh hvor jeg savner det i år. Men glæder mig til dine billeder.

  Jeg trøster mig med deres fine jubilæumsbog, hvis du ikke har købt den, skulle du gøre det.

  Fortsat god tur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.