Sommerfuglens yndlings restaurant…!

Det er en af sommerfuglenes foretrukne yndlingsbuske, deraf navnet sommerfuglebusk, på dansk og på latin Buddleja Davidii.

Torsten og jeg, blev foræret denne smukke sag sidste efterår, ejeren ville ikke have den for den fyldt for meget på de 100m2 have hun har til sin rådighed. Vi vidste jo ikke hvilken farve den havde så spændingen har været stor lige til nu. Det kan godt være vi fik navnet at vide men det havde fortabt sig i glemslens tåger…

Sommerfuglens yndlings restaurant - buddleja Black Knight
Buddleja davidii “Blak knight”

Se ligne denne fantastiske smuksak, som er helt dyb dyb lilla med gul midte i hver enkelt blomst, den er da helt vidunderlig. Hvor er jeg dog taknemmelig for at vi fik denne smukke busk.

sommerfuglebusk som tiltrækker mange sommerfugle

7 kommentarer til “Sommerfuglens yndlings restaurant…!”

 1. Den er smuk……og sommerfuglebuskene er ikke til at undvære hvis man vil have mange sommerfugle…..de flakser troligt omkring og stikker sugesnablen langt ned i de mange små blomster :0)

  • Ja de er rigtig dejlige både sommerfuglene og -buskene, syness det er så skønt med liv i haven af både insekter og fugle af enhver slags 🙂

 2. Hej
  Den er flot, navnet er Black Knight – ikke night. Fik lige et hint om at kigge på den pavillion I viser, den gad jeg god have plads til.

 3. Din sommerfuglebusk är verkligen vacker, speciellt i kvällsljus (som jag tror du hade när tog bilderna) när toppen nästan glöder! En fin gåva!! Här har det varit lite fjärilar i sommar, men nu i augusti har de blivit fler. Tyvärr har jag inte fjärilsbuske, “mina” fjärilar får kalasa på rudbeckor, echinaceor och lite annat smått och gott!

  Ha det bra!
  /Ruben

Der er lukket for kommentarer.