Aftentur i haven…

Aftentur i haven, med kameraet. Her er lidt af det kameraet fangede på vej rundt i haven…. Yep det gik selv…!

Dahlia - edderkop

Dahliaen står i den skønneste indirekte sollys fra vinduerne. Det giver et specielt lys, som om jeg har brugt blitz… Men alligevel ikke, fordi det ikke er nær så hårdt lys, som en blitz ville være.

Skøn orange engelsk rose

En af de skønne engelske roser, står og gør sig til i aftensolen… de klær’ hinanden rigtig godt… der er dog stadig noget ventetid, på de fleste af roserne her i haven. Det efterår vi fik satte en stopper for modningen af knopperne… Så de står fuldstændig bristefærdige rundt om i haven.

Kongelys i solnedgangen

For første gang sidste år fik jeg kongelys – Verbascum phoeniceum Purpur- ‘Rosetta’  ind i haven, den er kommet her for at blive. Det er virkelig en smuk staude med en køn farve selv når solen leger med den.

koreansk-fjerbusk-Aruncus-aethusifolius

Store fjerbuske er ikke lige noget for mig. Men denne lille lækre koreanske fjerbusk eller Aruncus aethusifolius som den hedder er en helt anden sag. Den har flot løv, som er næsten bronzefarvet om efteråret. Nu står den smukt mørkegrøn, med en mørk rød rand. Det er noget helt andet og så fylder den heller ikke så voldsomt som sine store slægtninge.

Det var det vi nåede i aftensolen i dag kameraet og jeg.

Haveknus Annette

8 kommentarer til “Aftentur i haven…”

 1. Hej Annette. Tidligt din flotte georgine er i blomst. Roserne kommer nok til weekenden, når varmen kommer. Vi skal ha` åben haven den 6. og 7.juli, så roserne skal gerne lukke sig op. Vi har også den smukke lille koreaner, den er flot hele sæsonen. Hilsen Ulla Milbak

  • Hej Ulla
   Jeg sætter altid mine dahlia i potter i drivhuset, når de så har fået en pæn størrelse i den første potte bliver de pottet op i de blivende potter og så kommer de ud, det vil sige at de først kommer ud midt i juni, men at de har en rigtig fin størrelse allerede fra start. Det er over en uge siden en af de andre dahliaer sprang ud. og jeg har også andre der ikke er sprunget ud endnu eller nået den højde den skal have.
   Du må gerne tage og bruge denne metode for der er mange store knopper i mine dahlia ud over denne ene smukke første blomst.

   Hvis ikke det var fordi vi skulle til 75 års fødselsdag var vi kommet forbi til åben have, men jeg har da heldigvis dit nummer så jeg ringer og hører om du har tid og lyst til at vise din have frem senere 🙂

   Haveknus Annette

 2. Hej Annette
  Tak for aftenturen og de smukke beskrivende ord, som understreger planternes væsen.

 3. Hej Annette. Tak for kigget – du er altså dygtig til at tage billeder, selvom modellerne er så smukke får du det bedste frem<3

Der er lukket for kommentarer.