Siveslange og vanding – spar 70% på vandet

Siveslange i bedet og vanding med siveslange er både nemt, vandbesparende og godt for jorden. Du kan helt sikkert spare en hel del på dit vandingsbudget ved at bruge siveslanger, helt op til 70 % og det er uanset om det er opsamlet regnvand eller om det er vand fra vandhanen.

Siveslange ligger tæt rundt om planterne i bedet

Siveslanger kan gøre dit vandforbrug mærkbart mindre i både køkkenhaven og i prydhaven. Hvordan kan man spare så meget på at bruge en siveslange i forhold til almindelig havevander? Der er nærmest ingen fordampning når du vander med siveslange og vandet kommer direkte ned til planterne med det samme, i stedet for at blive smidt op i luften som de fleste havevandere gør. Derved sparer du en hulens masse på vandbudgettet. Du skal samle mindre regnvand eller rettere det regnvand du samler op kan række meget længere, det er da en meget stor fordel hvis ikke pladsen er til at have beholdere til 10.000l vand stående.

Siveslange ligger i bedet - her med stop kobling på

Siveslanger kan lægges i alle slags bede: surbund, rosen, staude og køkkenhavens bede. Det er nemt at lægge slangerne ud i et bed, enten oven på jorden som jeg har gjort i videoen eller gravet et lille stykke ned i jorden. Begge dele kan lade sige gøre. Grunden til at jeg ikke graver min siveslange ned er at jeg lægger et lag barkflis ovenpå så det kommer alligevel til at virke som om den er gravet ned.
Når jeg vander med siveslange, gør jeg det ca. 1 time ad gangen en gang om ugen eller mindre, da der skal vandes godt og ikke sjat vandes.

Siveslange fastgøres i jorden med spyd

Her er siveslangen kroget ned med et simpelt bøjet U af hegnstråd, det gør at vandet kommer direkte i jorden og ikke sidder og svæver et stykke oppe i luften, der gør vandet jo heller ikke gavn. 😉

Se en video om siveslange i vores rosenbed

Video af fastgørelse af siveslange i jorden, nemt og enkelt

5 kommentarer til “Siveslange og vanding – spar 70% på vandet”

  1. Når man vander med opsamlet regnvand, skal der så en pumpe på for at få vandet til at sive? Det skal jo være under tryk af en art og er usikker på om vandtrykket er stort nok fra en regnvandstønde.

  2. Hej Lisbeth
    Vi har aldrig taget vores siveslanger ind, da de ligger under vores bundække i bedene. De eneste skader vi har fået ud af det er når jeg glemmer at kigge inden jeg sætter spaden i jorden og får hakket den over 😉
    Da det er en siveslange siver alt vandet jo ud af den, så der ikke er noget tilbage til at fryse.
    Så du kan sagtens lægge dem i dine bede og så lade dem ligge og kun tænke på dem når du skal vande og grave… 🙂

  3. Jeg har prøvet siveslanger nogen gange, og der er en del fordele ved dem, men når man nu er lidt glemsom og hurtigt videre til det næste kan slangen godt blive glemt, og dermed få lov til at ligge hele natten, og dagen efter, så de 70% holder ikke helt herhjemme.

Der er lukket for kommentarer.