Spring til indhold

Det er livgivende og skønt med vand i haven

Der findes mange måder at få vand i haven på og det behøver ikke koste en formue. Du kan sagtens få flotte vandspejlinger uden at det kræver de helt store anlæg, og du vil nok give mig ret i at det giver liv og eventyr at fange himlens lys i et bassin i haven. Uanset om det er stort eller lille.

Som du kan se på billederne er det meget lidt der skal til, men det gør en kæmpe forskel.

whiskeytønde til det lille spejlbassin

Kønt ser det ud når trætønden er sat lidt i skjul under buske og mellem hosta og andre lave vækster.

spejlbassin af gammelt vandtrug

Her er det et trug i beton, som tidligere er brugt til vand til gårdens dyr.

Hvis du holder af fisk, så er det meget fascinerende, og også lidt udfordrende, at skabe et godt miljø for dem i haven. Hvis du ikke ønsker at tage fiskene ind om vinteren stiller det nogle krav til vanddybden, og med de isvintre vi nogle år har i Danmark, kan det være nødvendigt at holde noget af vandoverfladen isfri, for at undgå at fiskene dør af kvælning.

Bassin lavet til springvand i haven

Hvis du ikke ønsker at grave et stort hul for at gøre plads til vand, kan du ganske enkelt bygge et bassin direkte oven på jorden. Det sorte bassin er hjemmelavet og lavet i trykimprægneret træ med en indvendig gummidug. Bassinet er derefter malet sort og forsynet med stolpetoppe i kobber for at det ser eksklusivt ud, men reelt har det kun kostet ca. 2000,- i materialer.

4 tanker om “Det er livgivende og skønt med vand i haven”

  1. Ja Jette man kan få mange nye ideér, det er altid spændende og rart så der er noget nyt at lave i haven.

    Du siger bare til hvis du skal have nogle fif til hvordan det skal laves, bassinet er nemlig oprindeligt lavet, til at have med på messer, så vi ved hvordan og hvilke mål 🙂

  2. Uha! Uha! Der var vist lige et par “småting” jeg kan bruge…. Hosta omkring min zinkbalje ved drivhuset, – SÆ’FØ’LI’… (hvorfor har jeg ikke tænkt på det)!!??

    Bassinnet i træ bliver jeg nok nødt til at vise til manden, måske det kan løse vores “hvordan-og-hvor-laver-vi-vand-i-haven” – det skal jo passe til de firkantede bede vi har i forvejen…. hmmm… der er noget at tænke over her. Tak for super tips 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.