Spring til indhold

Buegang ved skovbundsbed

Så kom vi endelig i gang med den buegang! tja, det tog ikke mange timer da vi først kom i gang og se lige her hvilket samarbejde der var. Det var en fredag eftermiddag og aften og vupti stod den der og vi er så glade for den.

Magnus graver huller med pæleboret, det er han faktisk rigtig god til og det var Marie også, desværre fik jeg ikke nogle billeder af hendes ihærdighed 🙂

Magnus graver huller - og det går stærkt...
Magnus har travlt med at "grave" huller med pæleboret

Imens Magnus graver endnu et hul til den næste pæl, er Torsten ved at gøre klar til at save et “V” i pælen hvor overlæggeren skal ligge.

Torsten gør klar til ny overlægger på stolpen
Magnus graver - Torsten gør klar til at save til endnu en overlægger

Du kan måle op på denne måde, hvilke t giver det bedste resultat. Har du en stump af pælen, i den tykkelse som du skal lave buegangen i, bruger du den til at strege op med. Derefter saver du efter stregerne og så passer overlæggeren ned i hakket hvor den skal ligge.

Klar til at save efter opstregningen på stolpen.
opstregning af v-formet udskæring til overlægger

Marie og jeg malede så det var en lyst og hele buegangen stod færdig i løbet af få timer. Det hører lige med til historien at vi havde sat de 3 første buer i efteråret 2009. Flot ser det ud nu det er blevet færdigt.

Færdig buegang til kaprifolier
Buegangen set fra baghaven

Grunden til at vi har lavet en buegang eller espalier gang er at vi syntes det kunne være hyggeligt med en skyggesti, ved skovbedet og kaprifolier som skal vokse op at stolperne, kan godt lide at vokse i halvskyggen og hvor der er lidt tørt, så stedet passer rigtig fint til et skovbunds bed med kaprifolier.

Grunden til at stien blev lavet slynget var for at tage noget indkig fra fortovet, om i baghaven. Før kunne alle kigge lige ned igennem hele vores have og det synes vi ikke var særlig rart. Vi er blevet meget glade for  buegangen og glæder os til at se når det hele er vokset godt til. Jeg vil også lige fortælle at i 2004 da vi flyttede ind var der kun det store grantræ og plan græsplæne så alt det andet har vi selv lavet i løbet  at de sidste par år.

Buegang til kaprifolier set fra forhaven
Her kan godt fornemme hvordan det bliver når kaprifolierne kommer

4 tanker om “Buegang ved skovbundsbed”

  1. Tak skal du have Rikke, ja det er noget at drengene elsker at være med til, så lad dem endelig komme til 🙂
    Det lyder spændende gælder mig til at se dit resultat når du kommer så lange

  2. Hvor ser det godt ud. Jeg har selv planer om at bygge noget lignende i efteråret, så jeg lader mig lige inspirere. Jeg kunne måske få min søn til at hjælpe til også. Han er ellers ikke så vild med havearbejde, men dette projekt var måske noget for ham.

  3. Ja Hasse der er ikke noget som at være sammen om at gøre tingene. Vi får et helt andet forhold til hinanden og til haven sammen. Især børnene får lært om det at holde have og de er kun med så længe de har lyst 🙂

  4. Jeg synes dette indlæg er fantastisk. Det vigtigste i haven og havearbejdet er, når man kan være sammen hele familien omkring et projekt. Samtidigt kan man følge det løbende og se det vokse til og med tiden blive nøjagtigt som man gerne vil have det. Men, tingene i haven tager den tid, som det nu tager og det kan vi ikke gøre noget ved, for blomster og planter har jo deres eget liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.