Rosenbedet i blomst den første sommer 2008

Jeg troede faktisk på, at mine roser kunne klare at jeg flyttede dem og klippede dem ned, samtidig med at de blev sat i det helt nyanlagte bed.

Mit eventyrlige rosenbed 2008, 1. år
Det nye rosenbed og blomstringen i august 2008, ikke dårligt!

Og selvfølgelig kunne de det, prøv lige at se hvor frodigt de står, omend der er nogle huller der skal fyldes ud til efteråret.

Det kan helt klart anbefales at give roserne den helt rigtig madpakke med, i form af hestemøg og ler, hvis du har en sandjord som vi er beriget med. Roserne kvittere med en blomstring uden lige også 2. og 3. gang så det er alt det hårde slid værd når du anlægger et bed.

Selvfølgelig har de siveslanger vi har lagt i bedet også gjort sit, for uden vand er der ingen mad og til de underskønne roser.

Rosenbed med siveslange
Mit nye rosenbed med fortrinsvis engelske roser

Det er dejligt med siveslangerne fordi roserne ikke bliver ødelagt på deres smukke kronblade når de bliver vandet. Slangerne har jeg købt i Silvan og det er helt klart pengene værd, fordi der bliver vandet der hvor der er behov for vandet og der er minimum fordampning, når det er varmt.

Roserne er blevet passet med alm. npk gødning, fra sidst i marts, og ca. hver 14. dag indtil Juli måned, for at de har noget at stå imod med og give en fantastisk blomstring. Det er de krav roser stiller at de får nok at spise i form af gødning og vand, men så er de også meget nemme at passe hvis vi gør det.

Mit nye rosenbed, anlagt i august/oktober 2007 - nu august 2008
Blomstringen i august 2008 – den er da flot ikke sandt?

Sommerbeskæringen det vil sige at nippe de visne rosenhoveder af, for at fremme ny blomstring. Det  medføre at du har en rosenbusk der altid har flotte blomster og knopper på vej, hele sæsonen indtil frosten tager pragten af de underskønne, ja det kalder jeg dem for jeg er inkarneret rosoman 🙂


Udgivet

i

af

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.