Spring til indhold

Rhapsody in Blue – den fantastiske blå rose.

En blå rose ja det findes faktisk og den er helt fantastisk både til at blomstre og i farven er den super skøn.

Rhapsody in Blue er en dejlig rose som hurtigt vokser til og er meget sund. blomsterne sidder som fine buketter for enden af grenen. De skønne rosenblomster er ikke nær så fyldte som de engelske, men det gør ikke noget at der er en forskel i rosernes udseende for det gør bare at det er spændende at kigge på.

Knopper af rosen Rhaposdy in blue

Farven er noget helt for sig, den kan vel nærmest beskrives som iriserende purpur, der bliver til den smukkeste mørke farve når den visner ned. Rosen har et hvidt øje med det smukkeste gule støvdragere som er en virkelig flot kontrast til den blå farve.

Rhapsody in blue fra tidelig knop til fuldt udsprunget blomst

Rhapsody in Blue er en utrolig sund rose som også er hårdfør og kan tåle de kolde vintre vi har haft de sidste par år, faktisk bedre end mange andre roser.

Den smukke knop og en visnet Rhapsody in blue

Rhapsody in Blue har en skøn duft som vel mest kan betegnes som kraftig og sød. Rosen blomstrer fra juni og lige til frosten gør det af med den. Det er virkelig en rose som bør være i enhver have fordi den er så nem at have med at gøre.

Tags:

6 tanker om “Rhapsody in Blue – den fantastiske blå rose.”

 1. Hej Merethe

  For det første skal roser i krukker have mere gødning netop fordi de står i krukker, hvis ikke du har givet dem ca. 2 gødningskapsler eller gøder dem 1 gang om ugen kan det sagtens være årsagen til at den ikke er så flot som du forventer.

  Den skal også have vand hver dag i varme perioder måske endda 2 gang om dagen, som det var i sidste uge. Ellers skal den have vand ca. hver 2. eller 3. dag afhængig af hvor stor krukken er og hvor meget jord der i fht. selve rosen.

  Den kan ikke være placeret bedre roser elsker sol og varme, sørger du for disse enkle ting og klippe den ned i foråret så skal du nok få meget glæde af din rose. Husk også at fjerne afblomstrede rosenhoveder, det fremmer dannelsen af nye knopper.

 2. Min Rhapsody in Blue der står i krukke klare sig desværre ikke så godt. Står ikke med så mange friske blade og mængder af blomster som ønsket. Ville rigtig gerne vide lidt om hvad der er de optimale forhold for denne rose. Min er plantet i rosenjord i en krukke står meget beskytte i et indhak med masser af sol. Vil gerne høre om de optimale pleje og passe forhold. Hilsen Merethe

 3. Ja, den er helt fantastisk den rose – tak fordi du anbefalede mig den på Livsstilsmessen på Ledreborg Slot ;o)

 4. Lene - bag havelågen

  Jeg er rigtig glad for at læse om at Rhapsody in Blue er en fantastisk rose. Jeg har nemlig lige købt 2 stk. som jeg glæder mig til at plante, når bedet er klar til det.

 5. Ja de er rigtig skønne og trives også i krukker som du skriver – Det er det, der gør denne rose helt fantastisk og den kan tåle lidt af hver og alle forhold næsten. Samtidig med at den er utrolig flot. Det kan jeg kun give dig ret i 🙂

 6. Mette - Villa Landly

  Jeg er enig, Rhapsody in blue er virkelig en skønhed – jeg har den i en krukke, hvor den stortrives. Jeg vil give dig ret, den giver virkelig fuld gas på blomstringen. Der er ikke noget skønnere en duften – fantastisk rose. Skønne billeder du har snuppet.

  Er roserne landet?

  Rigtig god weekend.

  Knus
  Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.