Siddepladser i haven, er et must

Siddepladser i haven er et must og helts rigtig mange af dem, Det er vidst kun fantasien der sætter grænserne for hvordan din sidde plads skal se ud, eller hvor den skal anbringes.

Om siddepladserne skal være bænke eller stole, nye eller gamle, om de skal være i træ eller metal ja der er rigtig mange muligheder for hvordan en siddeplads kan være og hvor i haven den skal gemme sig eller om den skal være midt i det hele.

Fælles for siddepladserne er, at de er der for at skabe plads til at sætte sig og fordybe sig…

Siddepladserne eller siddepladsen kan også være en del af havens fikspunkter eller de kan være skjulte huler, som man kan gemme sig i og sætte sig for at slappe af fra hverdagens stress og jag…

Det er så fantastisk at sætte sig i haven og bare være, ens puls falder, men du sidder der mellem alle blomster og kigger ud på alt det grønne din have kan være med til at få dig til at blive helt afstresset….

Her er en hel del eksempler på forskellige siddepladser som kan opfylde forskellige krav, nogle er hjemmelavede, andre er gamle og nogle er meget moderne….! Men hvilken er mon din favorit ?

Den skjulte bæn eller siddeplads

Den skjulte bænk hvor man kan sidde uforstyrret og nyde en stille stund.

aIMG_8323

Den rustikke en bænk i skovhaven, lavet af en træstamme..

aIMG_9888

Siddepladsen midt på græsplænen, med udsigt til haven og markerne bagved…

aIMG_9848

Den antikke stol, sat midt i alt det grønne – man får lyst til at sætte sig og fordybe sig.

aIMG_9847

De nye og mere moderne siddepladser i form af metalstole fra Ikea, skønne farveklatter der passer fint til havens farve mæssige design med planterne i den gule have.

aIMG_9299

Bænken på terrassen sat ind i en flot blomsterbue, med skønne klematis.

aIMG_9192

En af de mere særprægede og nok ikke helt så komfortable siddepladser, men sjov og dekorativ som et fikspunkt, er denne skønne gamle kærestebænk eller dobbeltbænk.

en siddeplads for 2 i haven

Siddepladsen for 2 til en kop kaffe og en hyggelig snak eller en god bog, det er skønt at kunne sidde her og nyde alle roserne og duften fra dem, når de kommer i blomst…

Rosenbænken somm den ser ud i vores have

Den hjemmegjorte bænk lavet til de smukke roser der skal beklæde buen, det bliver en dejlig siddeplads med tiden når roserne når op og dækker metal rosenbuen. Hvordan du laver en bænk som denne, kan du ser mere om her: Rosenbænk.

Hvilken var så din favorit…??

6 kommentarer til “Siddepladser i haven, er et must”

 1. Godaften Anette.Dejligt indlæg! Siddepladsen er rigtig vigtige i vores haver,og jeg har selv 6 forskellige pladser rundt omkring i haven på 840 kvadratmeter.
  Skulle jeg vælge blev det nok stolene under det store træ…..der ser rigtigt fredfyldt ud.
  God aften Jette

 2. Du spørger, hvilken siddeplads jeg bedst kan lide og umiddelbar vil jeg få mest lyst til at “udforske” bænken på det første billede – en rigtig varm og solskinsrig sommerdag må det være skønt at forføje sig ind i hulen og sætte sig i den svale skygge.
  Hvis jeg skulle vælge til min egen have, så ville de gule stole fra Ikea måske være dem der passer bedst. Det ville være skønt at sidde der omgivet af havens blomster en lun sommerdag og mærke solens livgivende stråler.

 3. Siddepladser i haven er det rene terapi. I begyndelsen hvor jeg snakkede om masser af siddepladser, så manden lidt skeptisk ud – så stor er haven jo heller ikke mente han… Men siden har han vist forstået budskabet og nu er det en stor fornøjelse med forskellige siddepladser. Haven ser også bare forskellig og anderledes ud, set fra de forskellige vinkler.
  Din sidste rosenbænk, kunne jeg godt lade mig inspirerer af… den må på projektlisten! Den skjulte bænk er også bare skøn, men den må jeg vist nøjes med at nyde i andres haver… ;o)

  • Ja det er helt rigtig Jette, haven ser anderledes ud og man får set sin have fra flere vinkler når man har flere forskellige siddepladser, også i en lille have er det en god idé med flere siddepladser.

   Nu er det jo heller ikke en helt lille have du har, jeg har besøgt Jette, men med rigtig dejlige siddepladser som er placeret rigtig skønt 🙂

   og godt du har fået omvendt manden 😉

   Tak skal du have med valget af siddeplads og du spørger bare hvis du skal have vejledning i at lave den rosenbænk…

Der er lukket for kommentarer.