Spring til indhold

Vores vertikale have til salater og andet godt

Wooly pockest og den vertikale have med skønne grøntsager

Vores vertikale have, det har vi haft her i sommer. Vi har dyrket vores salater og andre grøntsager i vores skønne vertikale have.

Ja måske skulle vi have kaldt den vores hængende have, for det er jo vitterligt det, det er!
Plantelommer kan man det?, Kan man dyrke grøntsager i lommer..? jow da det kan du lige tro og med et rigtig godt og velsmagende udbytte vil jeg lige tilføje.

wolly-pockets-woolly-five-01

Jeg har fundet dette skønne produkt på nette. Og jeg må sige at jeg er blevet så positivt overrasket, over hvor godt det er. Vores vertikale have, som består af en række med 5 plantelommer. Dem har vi sat 4 af over hinanden. I dem har vi dyrket pluksalat, purløg, persille, blomsterkase og bronzefennikel. og som du kan se af billede serien, er det gået rigtig godt. Selv i denne skønne varme sommer vi har haft.

Der er en membran i selve lommerne, som holder på fugten. Vi har brugt en rigtig god planteskolejord, med lergranulat, for at hjælpe planterne med mere fugtighed. Det har været rigtig godt, for i denne sommer har vi jo haft det varmt og hedt. Så vi var meget spændte på, om det over hovedet kunne lade sig gøre at dyrke vores salater. Det er gået over al forventning og vi har spist rigtig meget lækkert salat i år.

Frodig vertikal have

Vi satte vores vertikale have op i juni måned til vores første åben have arrangement  og har været meget spændte på om de nu virkede, for som du kan se var planterne ikke store da vi gik i gang.

woolly five - wolly pockest fine salatplanter i juni måned plantelommer og bæredygtighed Woolly pockets plantelommer og vertikale have, som det så ud lige efter plantning

Wooly pockest og den vertikale have med skønne grøntsager Woolly pockets med flot salat som virkelig har trivedes i vores vertikale have i år

Et andet plus som vi faktisk har været utroligt glade for at opleve. Er at et væld af fugleunger har kunnet finde føde og skygge, mellem vores planter her i sommer. Der har været et liv uden lige, i vores vertikale have. At det er en bæredygtig, måde at have køkkenhave på. Det er vi slet ikke i tvivl om og vi kan varmt anbefale det. Vi har ikke brugt en brøkdel af det vand, vi ellers ville have brugt her i sommer.  At kunne give mad til fuglene på den måde er da bare fantastisk 🙂

Fugle på jagt efter med i vores vertikale have, plantelommerne fra Woolly Pockets

En anden ting er at jeg faktisk skrev om vores vertikale have eller Woolly Pockets allerede i April i år, men da anede jeg ikke at jeg mindre end en måned senere skulle købe de første produkter hjem for at afprøve dem og derefter have dem i vores webshop.

4 tanker om “Vores vertikale have til salater og andet godt”

 1. Hej Tom
  De kan fint bruges inde, bare man sørger for at vande regelmæssigt og ikke for meget ad gangen. Det er bedst hvis man bruger drypvanding, men er det kun nogle få lommer giver det selvfølgelig ikke så meget mening.

  Men fine er de, til krydderurter eller andet på en solrig plads i køkkenet.
  Eventyrlige hilsner
  Annette

 2. Hej Kirstine
  Nej de får det ikke for varmt og der er vandingssystem i lommerne så det er bare med at dossere vandingen efter hvordan vejret er, varme, sol, vind…. eller mangel på samme alt afhængig af hvordan vores sommer nu bliver. Denne sommer har været fantastisk til de skønne lommer.
  Eventyrlige havehilsner
  Annette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.