Limtræsbjælke - under konstruktion

Limtræsbjælke til kolonihavehus – lav den selv

Bæredygtigt kolonihavehus bygget af træ og med træfiberisolering. Vi har selv været ved at konstruere vores limtræsbjælke til vores kolonihavehus. Du kan se mere her i indlægget om hvorfor vi selv laver en limtræsbjælke til vores kolonihavehus

//reklame

Limtræsbjælke

Nordsiden af vores kolonihavehus består primært af 2 store vinduespartier. For at det kan bære taget på denne del af huset, skulle der derfor bruges en limtræsbjælke. Vi ved godt at man kan købe en færdig limtræsbjælke som kan bestilles lige på de mål vi skal bruge. Men vi har en tømrer i familien, som fortalte os, at vi sagtens selv kunne lave den af det materiale vi bygger huset af. Især når spændet over vinduerne ikke er større end det er. Og som sagt så gjort og det var en god mulighed for at bruge stumper og fraskær. Det vil sige mindre spild på vores byggeri. Det kan vi godt lide. Vi brugte 150mm X 45mm spærtræ til vores limtræsbjælke og dette er også brugt til vores vægge.

Tryg på linket og find spærtræ og vil du gerne købe en limtræsbjælke? Tryk på linket og find din limtræsbjælke.

Opbygning af limtræsbjælken

Du kan se på billederne hvordan limtræsbjælken er lavet. Alle samlinger er forskudt ift. de andre nedenunder og ovenover. Det er det der gør limtræsbjælken utroligstærk. Imellem hver enkelt stykke træ er der lim også på enderne hvor de støder mod hinanden. De er skruet godt sammen og de holdes sammen med skruetvinger, indtil de er tørre.

Limtræsbjælke - lavet af det samme spærtræ som huset er konstrueret af.
Ret tydeligt at de 2 nederste bjælker, i limtræsbjælken mødes over stolpen. Dette er stolpen mellem 2 store vinduespartier. For at være sikker på at det kan holde til vægten af taget.

Limtræsbjælken består af flere lag spærtræ og de 2 nederste stykker er så lange at de ligger fra sidevæggen og ind på stolpen i midten. Det gør konstruktionen meget stærk. Grunden til at vi kan lave vores egen limtræsbjælke er at spændet i vinduespartierne kun er på 2300 mm hver især.
Vi er da super glade for at vi selv kunne lave den og holde denne omkostning nede på et meget lavt niveau.

Limtræsbjælke under konstruktion. Den bliver limet og holdt godt sammen af både skruer og skruetvinger. 
Lav selv din egen limtræsbjælke
I gang med at lave en limtræsbjælke over et vinduespart. Det er næsten hele nordsiden der et stort vinduesparti.

Husk vil du selv bygge dit eget kolonihavehus eller skur i bæredygtige materialer kan du købe dit træ her og få det leveret i hele landet. NB. det skal selvfølgelig være det rene træ fri for alskens skrammel 😉

Limtræ

Limtræ hvad er det? Det er flere lag af træ. Træet kan værre meget fint bøgetræ og smukke stave eller som vores i tilfælde spærtræ. Der er limet sammen med en holdbar og fugtresistent trælim. Limtræ kan bruges både lodret og vandret. Limtræ kan også formes i flotte buer, som kan ligge frit i byggeriet så man ser de flotte limtræsbjælker.

Limtræsbjælken optimerer den strukturelle styrke i træ og er et alternativ til den mere traditionelle I-bjælke i stål.

Du kan læse mere om hvordan vi satte vores vægge og lavede dem her

Se også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.