Spring til indhold

Egeskov Slot og det rindende træ… 2

Så oprandt dagen endelig… den dag hvor vi skulle meget tidligt op – rigtig tidligt, for os i hvert fald, kl 05,00!

Vi havde en aftale med chefgartneren, Peter Bonde Poulsen på Egeskov Slot kl. 10, for at sætte et af vores flotte rindende kobbertræer op som jeg har fortalt om  før.

Fundament til rindende træ på Egeskov slot

Vi bor jo helt heroppe i det meget mørke Nordjylland, så det tager ca. 3 -3½ time at køre til Egeskov Slot, alt afhængig af trafik og pauser på vejen. Vi var der til tiden og det var chaufføren med det flotte rindende træ, Titania også. Så alt var perfekt; som I kan se skinnede solen fra en skyfrihimmel. Det gav de bedste arbejdsbetingelser vi kunne ønske os.

Fundamentet er sat og det rindende træ er på plads

Som du kan se på billederne herover er mændene i fuld gang med at lægge fliser, for at hæve træet op i en passende højde, så det passer ind i de forskellige buer som du får at se senere. Der er blevet et virkelig flot Point of view, når man sidder i restauranten og kigger ud mod bassinet eller står udenfor restauranten og kigger over mod bassinet.

Spændbånd fastgøres så ikke slangen smutter af

Peter Bonde Poulsen og Torsten er i fuld gang med at montere pumpen på springvandet og her kan du faktisk se hele processen med at stille et træ op; den er ens uanset størrelsen af træet. Som du kan se er det ikke vanskeligt at få sat pumpe på og har du et egnet bassin/kar selv eller en lille sø/dam er det nemt og enkelt at få rindende vand i haven. Her skulle vi dog have rette højden til, i og med at det ikke har så lang en stamme til dette dybe bassin.

Det skal lige rettes op... "Chefen" dirigere

Træet skal stå lige og alle er i sving med at rette op og rette til så det bliver lige fra alle sider. “Chefen kommanderer” med de andre… 😉

Alle detaljer skal på plads Annette og Peter Bonde Poulsen diskuterer

Alle detaljerne skal på plads og vi snakker ivrigt frem og tilbage, her er det de smukke guldsmede vi er ved at få rettet til.

Kobberpladen med kobbertræets navn skrues fast på holderen

Jeg har fået lavet en rigtig flot kobberplade med træets navn og vores webadresse på som også skulle sættes op, for at alle har en mulighed for at komme i kontakt med os og købe et af de flotte rindende træer hvis de skulle få lyst til det når de står og ser på det.

Kobebrpladen med navnet på det flotte rindende træ

Den er da så elegant, den smukke højglanspolerede kobberplade. Skruet fast på sortmalet træplade med messingskruer

Så er træet sat op, men der er endnu ikke vand i bassinet

Se lige hvor flot et point of view der er blevet her i den hvide have på Egeskov slot, der er stadig på dette tidspunkt ikke vand nok i bassinet til at træet kunne køre med vand, så du må væbne dig med tålmodighed, for det viser jeg først i næste blogindlæg i morgen 🙂

Men I får lige et nærbillede af trækronen, så I kan se hvor smukt det rindende træ er.

Så smuk ser Titania ud uden vand

Fantastisk hvis du spørger mig…

8 tanker om “Egeskov Slot og det rindende træ… 2”

 1. Mange 1000 tak skal I have for roserne – de varmer så dejligt 🙂

  Til René; Nej træet kan ikke stå andre steder – det er jeg helt sikker på 😉 de klæder simpelthen hinanden – Den hvide have og kobbertræet Titania.

 2. Super reklame for jer, også kan det jo dårligt stå et bedre sted, det er jo lige de rette omgivelser hvor træet rigtigt kommer til rette.

  Stort tillykke herfra..:)

 3. Tak skal I have for de mange dejlige ord om vores smukke træ og det glæder mig meget at I gerne vil besøge Egeskov og se det.

  Jeg synes simpelthen også det er et besøg værd. Jeg havde end dog meget svært ved at tage derfra fordi jeg gerne ville nyde synet rigtigt lææææænge selv 🙂

  Tak Jette! Ja der er da et par stykker tilbage at dekorere, og det vil glæde os meget at sætte flere smukke træer op rundt om i Danmark, det skal absolut ikke være nogen hemmelighed…!

 4. Jeg bliver altså NØDT til at besøge Egeskov denne sommer og se jeres træ. Det ser så naturtro og helt igennem smukt ud og som Vivik også nævner, bliver det da ovenud fantastisk med vand og i sol…. WOUW!!! Smukt! Smukt!

  Hvor mange slotshaver (og så lige Tivoli og Legoland) mangler I så at dekorerer?? 🙂

  – og heldige med vejret var I også… 🙂

 5. Øøøøøøj altså <3……Hvis I mangler et sted at stille det næste, så er I mere end velkomne til at læsse ét af i min forhave på Sjælland ;o) Jeg er dyyyybt forelsket i de træer <3 For pokker hvor er det dog bare smukt altså <3

 6. Det er simpelthen så smukt – så unikt! Tak fordi I lader os dele processen og ‘indvielsen’.
  Titania! Hvor er det smukt!

 7. Jeg kan kun give dig ret i, at det er smukt. Sikke et spil der må være i træet, når der kom vand og sol på.
  Glæder mig til at se træet, når vi besøger Egeskov næste gang 🙂

  Hilsen Vivik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.