Drivhus rengøring og en fortjent kop kaffe…

Drivhus bliver gjort rent om foråret eller den sidste søndag i vintermåneden.

Drivhuset blev ikke lige gjort vinterklart. I går søndag  så kaldte varmen og solen på mig, der var masser af d-vitaminer i luften og solen varmede sådan inde i vores drivhus, så jeg fik helt lyst til at gøre drivhuset rent.

Som du nok kan se bliver vores drivhus brugt til opbevaring over vinteren, til både det ene og det andet… Bl.a. Torstens cykel som han bruger hver dag. Den burde jo have sig et cykelskur i stedet for et dyrt og fint drivhus…! 😉

Drivhus med vinteropbevaring

Der er godt nok ikke meget plads eller hyggeligt at sætte sig ud i vores drivhus på en solskinsdag i februar… Så derfor gik jeg i gang med at tømme vores ca. 8 m2 store drivhus for skrammel og der var ret meget som du kan se på næste billede..

IMG_9513

Alt dette havde fundet vej ind drivhuset…. gad vide hvem der har sat det der, havenissen?! Det er jo klart at der ikke er plads til os i løbet af vinteren. Tænk sig at siddemed en kop kaffe, når solens varme og blege stråler opvarmer drivhuset, med alle sine dejlige d-vitaminer.

IMG_9514

Det er tiltrængt at der blev tømt så jeg kunne få klippet vinen ned og fejet alle de visne blade op.

IMG_9515

Den gamle kost har vist opgivet helt i løbet af vinteren…. R.I.P. du har gjort det godt, da du allerede var gammel, da vi for 12 år siden overtog dig sammen med huset. Men kost, du gjorde det godt…

IMG_9517

Se der kunne forårsrengøringen af drivhuset være gået helt i stå… Men heldigvis havde vi da en ekstra kost og så kan det nok være der blev fejet og gjort fint.

IMG_9519

Vores sneskraber holder vinterpause, det er ikke meget den er blevet brugt i denne vinter 15/16 indtil videre. Da den alligevel stod klar ved hoveddøren, så tænkte jeg at den da var det mest perfekte fejeblad til alle de mange vinblade. De kunne i hvert fald hurtigt samles op.

IMG_9520

IMG_9521

Drivhuset skulle også have en omgang vask, det trængte det godt nok til og her er mine favorit rengøringsmidler til vores drivhus.

Øverste billede: Spand, brunsæbe, og svaber
Nederste billede: stige og en mand der kan være høj nok, sammen med stige, til at nå de 3m op til kuplen 😉

IMG_9530

Der blev ryddet op og pudset vinduer i drivhuset og så skal det gøre godt med en kop kaffe og et stykke lækkert chokolade, lige der i den lune sol i drivhuset.

IMG_9533

Kaffekopperne matcher jo ligefrem med det lille havebord…

IMG_9534

Nu kan vi også se ud af ruderne i drivhuset.. og som du kan se så er det en kende koldt, der hvor solen ikke når ned, er der is på græsset og i havebassinet. Der var også is på det vand der var i vandkanden i drivhuset, så det varer lidt inden det er lunt nok til at så alle de nye spændende planter der skal glæde her i den kommende sæson.

God havedag fra det Nordjyske, denne 29./2-2016

Annette

 


Udgivet

i

af

Kommentarer

6 svar til “Drivhus rengøring og en fortjent kop kaffe…”

 1. Annette Lund Andersen Avatar

  Tak for Det Lisbeth. Ja det skrammel det har det med at vokse, og man undres altid over hvor det kommer fra 😉

  Ja det er lidt sjovt at sidde og kigge ud på frost fra et varmt og dejligt rent drivhus.

 2. Lisbeths Haveblog Avatar

  Skrammel har det med at komme snigende ud af ingenting, men hvor blev det da fint og forårsagtigt, da du fik ryddet op og fundet kaffe og ‘lader frem. Billedet til sidst, hvor du kigger ud på vinter og ikke på forår, er rigtig sjovt.
  Mange hilsener Lisbeth

 3. Annette Avatar

  Halløj Jette
  Ja kaffen ER bare så VIGTIG… uden den går det ikke
  Det føles helt fantastisk at få det gjort rent, det der driverhus.
  Næ jeg har forsømt blogland og bloggen, men mon ikke der bliver tid og lyst til at skriv et bette kun mere nu foråret står for døren

 4. Annette Avatar

  Hej Tina
  Ja det er noget værre noget med så høj en mand 😉
  Du når det helt sikkert, nu er der jo lige pludselig mere sne…!!!
  Ja det skrammel er guld værd

 5. Fru Friis Avatar

  Halløj du skønne havequinde! Hvor dejligt at læse med herinde igen. Jeg har ikke været meget på i vinter og du har da heller ikke overrendt drivhuset, kan jeg se… Men hvor dejligt at få det gjort, så giver det ekstra lyst til at komme igang. Og man kan jo altid starte med kaffen… 😉

 6. Tina Avatar
  Tina

  3 meter høj mand, det må jeg nok sige… hæhæ
  Det ser dejligt ud og giver mig en lille bitte smule dårlig samvittighed over at jeg ikke har løftet så meget som en lillefinger endnu…
  Nå, men når det nu nok.
  Det er nogle være havenisser I holder jer i det nordjyske – med alt det “skrammel” der var i jeres drivhus. (skrammel = godt kram)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.