Klatrehortensia på halvmur…

Lige nu sidder vi i hele Danmark og kan kigge ud på sne og hvide haver, nogle steder som Lolland og Falster har fået utrolig meget sne de sidste dage. Jeg vil ikke vise snebilleder men hellere mindets min skønne skønne klatrehortensia, som jeg har på en halvmur uden for mit stue vindue. Den er så pragtfuld når den blomstrer med skyer af hvide blomster og de dufter ikke overvældende, men svagt og mildt.

Skyer af hvide blomster

Klatre hortensiaen er 5 år gammel men det har taget den rigtig lang tid at få godt fat i jorden hvor den står. Da det skete er det lige pludselig gået rigtig stærkt med at kravle op på  muren,  det er meningen at den skal fylde hele vestgavlen af huset, så fuglene har noget at bygge rede i og gemme sig i for kvarterets katte. Selve huset tager ikke skade af at en klatrehortensia sætter sig fast til murværket. Planten er derimod med til at isolere huset ved at dets grene og blade om foråret og efteråret dækker huset, se det er da ikke helt tosset når den så samtidig ser rigtig flot ud.

Klatrehortensia på havlmur

Klatrehortensiaen er en gave fra mine svigerforældre da jeg blev udlært tandklinikassistent, jeg havde ønsket mig planter i svendegave og det fik jeg. I dag kan jeg glædes over min dejlige gave både sommer og vinter for grenene er også smukke når de står uden blade på om vinteren.

Så smuk er den klatrehortensiaen

Løvet er smukt med sine kønne efterårs farver og skønne visne blomsterstande – jeg glæder mig allerede til foråret og en ny smuk blomstring.

Klatrehortensia i efterårsfarver

Her får du et sidste kig på de skønne blomster som kommer igen til foråret. Kan du have en dejlig dag 🙂

Smuk som et stjerneskud ser den ud - klatrehortensiaen


Udgivet

i

af

Kommentarer

7 svar til “Klatrehortensia på halvmur…”

 1. Anne Birch Avatar
  Anne Birch

  Jeg plantede en klatrehortensia sidste år, men det ser ikke ud til, at den vil blomstre i år. Er det normalt? Hvor lang tid går der, inden den blomstrer? Den ser sund og rask ud.

  1. Annette Lund Andersen Avatar

   Hej Anne, der går gerne et par år eller mere da klatrehortensia, blomstre på sidste års skud. Vores tog nogle år om det. God fornøjelse med din klatrehortensia.
   Havehilsner Annette

 2. Nina A.N. Avatar

  Hvor er den flot! Hvor mange enkelte planter startede du ud med, for at den kunne vokse sig så stor? VH Nina

  1. Eventyr Haver - Annette Lund Andersen Avatar

   Jeg har kun sat en enkle plante, men den har været en del år om at blive så stor.
   Den blev plantet i 2005… da jeg fik den i gave 🙂

   Jeg skal nok tage billeder af den så du kan se hvor stor den er blevet i år..

   Haveknus Annette

 3. Annette Avatar

  Hej Anne

  Det er en Klatre-Hortensia (Hydrangea anomala ssp. petiolaris) som kan plantes hele året, men selvfølgelig bedst om efteråret, det er den bedste plantetid 🙂

 4. claus dalby Avatar

  Kære Annette – tak for mange hyggelige kommentarer hen over året. Rigtig glædelig jul og godt nytår.

  1. Annette Avatar

   Tak og i lige måde Claus – Du er en stor inspiration for os alle, tak for dit utrættelige arbejde med at gøre os alle så glade for haven og dens smukke blomster. Du og dine ønskes et eventyrligt nytår fra os i Eventyr Haver.