Spring til indhold

Rosen Grace, den yndefulde skønhed…

  • af

…Ja! andet kan hun jo næsten ikke kaldes, for “grace” betyder yndefuld på engelsk 😉 og så er hun endnu en af David Austins skønheder.

Jeg har længe ønsket mig denne utrolig smukke og dejlige rose, hvis farve er varmt abrikos i mange nuancer, fra dyb abrikos i midten til helt lys ude på yderste kronblade. Grace skulle efter sigende være en af de smukkeste roser fra Leander gruppen. Døm selv ud fra billedet- Grace blev første gang præsenteret for publikum i 2001 på Chelsea Flower Show.

Grace den yndefulde engelske rose

Da jeg var på Chelsea Flower Show i maj 2010 tog jeg billederne her, ja jeg gik rundt i en salig rus – så mange skønne roser på et sted og så fra min favorit forædler, det var simpelt som at komme i en slikbutik…. en skønt duftende en af slagsen, der var helt berusende…

Selve rosen vokser sig bred og overhængende lidt ligesom Golden Celebration. Grace hun har lange tynde grene der som nye skud er smukt dybt røde for senere at blive grønne. Hun vokser velvilligt og blomstrer fra juni til frosten sætter ind, og hun er fantastisk til at remontere eller genblomstre som det også hedder.

Formen på de udsprungne blomste er til at begynde med kopformede, men bliver fuldt udsprungne mere halv-kugleformede, med spidse kronblade, hvilket gør at hun ser meget anderledes ud end andre roser. Dette gør at Grace er i en klasse for sig; hun har også være med på mange udstillinger og vundet utrolig mange priser.

Smuk og yndefuld Engelsk rose - Grace

Duften er som mange andre i Leander gruppen  te-agtig med megen dybde og en lidt tung undertone.

Jeg snakkede med en af de flinke herrer fra Austin Roses da jeg stod og kiggede på alle de forskellige dejlige roser, og han fortalte mig at Grace ser fantastisk ud, hvis hun bliver plantet enten sammen med andre gyldne nuancer eller sammen med lilla eller dybt røde roser.

En rigtig dejlig rose som jeg bare måtte eje og ved du hvad? – der kommer helt sikkert billeder fra min egen have med hende til sommer. For selvfølgelig kunne jeg da ikke tage hjem uden denne dejlige yndefulde rose.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.