Spring til indhold

Mens vi længes efter forår….

Vi længes efter forår – især fordi dagene er blevet længere og lyset er ved at vende tilbage, men her i huset keder vi os bestemt ikke. Jo spisebordet er fyldt med bøger og jeg er sikker på at vi har det meste af hvad der er værd at læse om haver 😉

At læse havebøger

Åh vi elsker at sidde med bøgerne og få en masse idéer og tegne haveplaner – også selv om vi ikke skal bruge dem her i haven, men det er nu hyggeligt for så kommer foråret og alle de dejlige timer hurtigere.

Torsten elsker at sidde med næsen i en god bog i stedet for fjernsynet og det gør jeg også, heldigvis. Så vi vender mange sjove ideer og det er utroligt hvad man kunne tænke sig at lave og sjovt at sidde og kigge på tegningerne, finde planter og drømme om en stor og dejlig Eventyr Have. Sådan en vil vi meget gerne have, ikke kun denne parcelhus have, men en rigtig dejlig have på landet med plads til alle vores drømme…

Du kan lige få et kig på nogle af de bøger der er hjemme i øjeblikket og så se om du evt. skal ud og finde dem og kigge i – ikke mindst for de skønne billeder og de dejlige beskrivelser. vi har i flere år snakket om at vores køkkenhave skal gøres færdig og i år bliver det så – men at finde det vi gerne vil have og som passer på vores “lille” plet og så samtidig blive enige ja det er ikke altid lige let når vi begge har en stor passion for haven.

Godt læsestof til have elskere

Bøgerne er:

Garden Mosaics – sjov med mosaik i haven

Designing Gardens – mange gode og brugbare detaljer fra anlægsgartnere.

Feng Shui Garden – at indrette sin have efter Feng Shui princippet

Avant Gardeners – ret nytænkende og meget anderledes – sjov og gyseligt på samme tid.

The Magic of Monet’s Gardens – Ja det er en bog om Monets haver, smuk og dejlig

Decorating your Garden – bogen om hvordan du laver alle mulige sjove ting til din have

Garden Spaces – enkle og nemme løsninger til din have du selv kan lave

Trädgårdsdesign – Svensk havebog der giver dig nogle idéer fra svenske haver

Tage Andersen – Ja hans bøger kan vi altid sidde og kigge i 🙂

Så der bliver brugt meget tid ved spisebordet og med de skønne havebøger fra biblioteket, som heldigvis kan lånes mere end en gang.

Skøn formiddag med havebøger og kaffe

Det er lige hvad man har brug for når foråret er langt væk og det stadig er frostgrader uden for. Havebøger og læsning om planter og indretning er en ren terapi, sammen med noget dejligt afslappende musik.

De skønne lysestager har Magnus lavet til sin far i julegave, de står selvfølgelig og hygger sammen med kaffe og hvad dertil hører.

4 tanker om “Mens vi længes efter forår….”

  1. Det ser ud som en rigtig dejlig beskæftigelse :o) Selv om min mand er mere og mere haveinspireret og gerne vil lytte til planer, er der vist alligevel et stykke vej, før han sidder og læser havebøger sammen med mig! Nå, men pyt man kan jo ikke få det hele, vel..! ;o)

  2. Jeg genkender spisebords-looket. Det sker også jævnligt hos mig på denne årstid, og det er skønt. Jeg er også ivrig låner af havebøger og -tidsskrifter på biblioteket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.