April takker af, med maner…

Jeg har været en tur ude med mit kamera i dag og tage billeder af hvor langt de forskellige vækster i haven er netop nu.

Som du kan se er det meget forskelligt hvor langt de forskellige planter er nået.

fine blomster på løjtnantshjerte

De spæde skud og sarte små hjerter på løjtnantshjerte, min er den hvide og pink

Flot mørk storkenæb

Jeg kan altså ikke huske navnet på denne storkenæb, men den er lige sprunget med de første blomster og jeg synes de er så kønne med de meget mørke blade.

busk ved indgangsparti

Rhodotypos Scandens med fine knopper og lige før de første hvide blomster viser sig.

Bare lidt eventyrlig stemning ved vores indgangssti.

Flot mørkerød troldhassel

Min flotte Corylus ava. `Red Majestic´, rød troldhassel er ved at springe ud, jeg er bare vild med rødløvede træer, buske og planter, de giver bare noget specielt med deres mørke farve.

Flot rødblomsstrende kastanie

Amerikansk hestekastanie, Aesculus pavia “Splendens”, min flotte kastanie med røde blomster glæder mig til den springer ud og blomstre for første gang i år.

blå vibeæg

De smukke ternede vibeæg er jeg rigtig glad for men en eller anden har spist af den hvide… ja ja håber den smagte 😉

Acer palmatum “Dissectum garnet”, Torstens flotte opstammede japanske dværgløn. Han har fået den af sine børn en gang til fars dag 🙂

Guldjordbær i skovbedet…

Roserne er nu flyttet ud af pavillonen og der er allerede fine store knopper. Ih altså det er ikke længere siden end i januar vi havde roser i blomst og så allerede nye i knop nu, det kan da forhåbentlig ikke vare længe vel…?

Flot søjlebøg når den er sprunget ud

Den ene af vores 3 søjle blodbregne bøg, Fagus Sylvatica “Red Obelisk”. Det kan ikke vare mange dage inden vi ser de flotte nye blade.

Kraftig slyngplante Acebia quinata

Det er nu 2. år vi har vores Acebia quinata, og den har endnu ikke blomstret, så jeg er meget meget spændt på om vi i år får lov at nyde synet af de fine mørklilla blomster og den utroligt skønne duft fra denne dejlige klatreplante.

tildigt blomstrende clematis

….og rosinen i pølseenden er i denne omgang knopperne på en rødbroget clematis som jeg desværre aldrig har haft navnet på, men den er så fin med sarte små hvide blomster. Det var en tur rundt i haven for at kigge på fremgang og dejlige planter på spring…. 🙂

4 kommentarer til “April takker af, med maner…”

 1. Tak for Jette – og jeg er glad for at du også kan lide det mørke løv det giver bare en helt anden dimension i haven til alt det grønne.

 2. Hvor er det nogle superflotte billeder du viser. Da jeg besøgte Staudefeen igår, så vi netop den rødbladede troldhassel, anede ikke den eksisterede. Jeg er nemlig også ret pjattet med det mørke løv, så måske vi bliver nødt til at kigge os om efter denne skønhed, – nu har jeg da et navn at gå efter.
  Tak for en dejlig tur i din have 🙂

 3. Hej Annette
  Skønne billeder du viser.
  Jeg har også en akebia som jeg fik for 2½ år siden, den har aldrig blomstret. Min veninde købte en på Lønbæk Planteskole i efteråret, den stod med knopper for 3 uger siden, desværre tog frosten dem, sådan så det i hvert fald ud. Gad vide om vores aldrig kommer i blomst, måske er nogen golde.
  Kh
  Lisbeth

  • Nej det tror jeg nu ikke jeg tror bare den skal have tid lige som eks. blåregn, så vi er nok nødt til at væbne os med tålmodighed 🙂 selv om det jo er svært vi vil jo så gerne se hvor smuk den er og ikke mindst dufte til den 🙂

Der er lukket for kommentarer.