Spring til indhold

Eventyrligt lys i haven….

  • af

Jeg ved ikke om du har bemærket mine havelamper rundt om på billederne?

Estella i rosenbedet
Estella står i rosenbedet og lyser over vores blomster

Et sted er der disse høje nogle sat i rosenbedet. De hedder Estella og er nogle LED lavenergi lamper, som jeg selv har lavet og udviklet sammen med min mand Torsten.

Vi ville gerne have nogle LED udendørslamper der var lidt anderledes at se på end de gængse. Vi havde ledt med lys og lygte, men fandt ikke lige det vi gerne ville have. Så vi fandt på at lave vore egne. Vi var helt sikre på at de skulle være med LED pærer for at spare på strømmen og samtidig med skulle de være unikke med hensyn til lyset, så de er spændende at kigge på og nem at sætte op for os der ikke har en elektriker uddannelse.

LED lavenergi udendørslampe
Estella på terrassen ved en rosenbue

Det var ikke en nem opgave vi havde sat os selv på, det har taget flere måneder at udvikle både Estella og Crystal, som vores 2 første lamper kom til at hedde. Bare det at finde ud af hvordan sådan en metalfod/holder skal se ud og virke, var noget af en opgave, for vi havde nogle krav vi ikke ville vige fra og de var ikke helt nemme for smeden at udføre.

Derudover skulle jeg finde ud af alle reglerne om hvordan man for CE godkendt en lampe, det er da ikke lige til, men med god vejledning fra Sikkerhedsstyrrelsen kom jeg langsomt videre. Der er faktisk mange krav når man vil lavet noget med el, for det er ikke bare lige. Det kan jo i værste tilfælde skade mere end det i hverdagen gavner os.

Crystal i den galvaniseret udgave i et japansk bed
Et hyggeligt billede af Crystal som bedlampe foran et rigtigt drivehus

Der var også sagen med at finde de forskellige komponenter, det er faktisk heller ikke så nemt når man som jeg absolut ikke kender til faget. Som klinikassistent ved en tandlæge og udlært tjener ligger det ikke lige for at finde de forskellige ting.

Internettet er blevet godt brugt i den forbindelse, og heldigvis for at det er opfundet, ellers ville det have taget meget længere tid at finde de forskellige komponenter. Det har været en utrolig spændende proces at være med til og jeg må sige at vi er utrolig stolte og glade for den overvældende modtagelse vores lamper har fået på markedet for udendørsbelysning.

Terrasse med Crystal og Estella havelamper
Flot havesti og terrasse med Eventyr Lamperne Estella og Crystal

Estella er LED udendørslampen der kan sættes i et bed og stå som en svævende kugle over planter og blomster, det ser rigtig spændende og fortryllende ud om aftenen i skumringen, eller bare på en gråvejrsdag. Vi har sat Estella i vores rosenbed fordi vi så kan nyde synet af dem fra vores stue, når vi sidder der, eller når vi sidder på terrassen ved vores stue.

Crystal er en “lille” krukke og bed lampe som kan bruges på mange forskellige måder, jeg vil gå så langt og sige at kun er fantasien der sætter grænserne for hvor den kan bruges. Vi har selv brugt den i vores nye indgangsparti, hvor den lyser op når vi kommer hjem.

Her er i vinter har Crystal været dækket af sne i flere uger, den har sammen med Estella stået sin prøve mht. at holde til kulde og frost. Der er ingen tvivl om at de kan holde til rigtig meget, dog kan de ikke tåle stenslag og spark, så går de i stykker, men det er der mange andre lamper der heller ikke kan holde til.

Lamperne er virkelig lavenergi lamper de bruger kun 2w/t og det vil sige at de bruger ca. for Kr 35,-  om året hvis du har dem tændt hele døgnet og det har man jo normalt ikke.

Har du fået lyst til at få sådanne lamper i din have kan du købe Estella og Crystal udendørslamper med LED, fra Eventyr Haver lige her  i vores butik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.